ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Συνάντηση Δημάρχου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξη Κόπτση.

Στο επίκεντρο τη ουσιαστικής συζήτησης τα 3 νέα σχολεία με πρόγραμμα ΣΔΙΤ σε Πυλαία και Πανόραμα, η επαναπροκήρυξη του σχολείου της Εξοχής με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και το νέο δημοτικό σχολείο του Φιλύρου που προτάθηκε στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» και έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα, ακόμη και οικοδομική άδεια.

Ακόμη συζητήθηκαν διεξοδικά η λειτουργικότητα και ετοιμότητα των σχολικών μονάδων για το νέο σχολικό έτος προκειμένου να καλυφθούν κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία και έγκαιρη παράδοση των βιβλίων, ενώ ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Αλέξη Κόπτση για τις εκτεταμένες εργολαβίες συντηρήσεων που «τρέχουν» σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Σημαντική ακόμη και η συμφωνία τους να υλοποιηθούν σε σχολεία του δήμου πιλοτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για τη ρομποτική και τα «ψηφιακά σχολεία» που προάγουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία των μαθητών.

«Τρέχουν» οι συντηρήσεις σε όλα τα σχολεία!

Αμέσως μετά τις ευρείες συσκέψεις της 8ης Μαρτίου με όλα τα σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης και τους εκπροσώπους τους παρουσία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη τα εργοτάξια στήθηκαν και οι εργολάβοι εγκαταστάθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες. Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τα σχολεία θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τον Σεπτέμβριο τους μαθητές.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Πέτυχε την παραχώρηση των κατασκηνώσεων Μελισσοχωρίου στο Δήμο

@dmin

Δήμος Θέρμης: Έρχεται η «Λευκή Νύχτα» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Γιορτή φιλοζωίας υιοθεσίας και αναδοχής αδέσποτων ζώων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα