Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Θερμαϊκού: Ομιλία υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή στην Επανομή

Καταλυτικός ήταν στην κεντρική ομιλία του στην Επανομή ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλης, μιλώντας σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, την μεγαλύτερη που έχει ζήσει η Επανομή.

Σε έναν άρτια δομημένο λόγο, χωρίς κείμενο, με βάση, την αγάπη του για τον τόπο και τους δημότες του, αλλά και τη βαθιά γνώση αναγκών και έργων,  ανέλυσε τα έργα που έγιναν και γίνονται. Επεσήμανε την πρωτοτυπία αυτή της προεκλογικής του ομιλίας, που αφορά στην πραγματοποίηση των έργων της δημοτικής αρχής και όχι σε αόριστα “θα” και…εκθέσεις ιδεών.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής ως φόρο τιμής και συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού κάμπου.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα έργα, που έγιναν από το 2019 έως σήμερα, διάστημα ελάχιστο, συγκριτικά με το συνολικό έργο, αν λάβει κανείς υπόψιν και το διάστημα της καθολικής απραξία που ήταν απόρροια του Lockdown λόγο κορωνοϊού. Διάστημα το οποίο ωστόσο ο ίδιος και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύτηκαν για την προώθηση και δρομολόγηση έργων, με διαδικτυακή εργασία. Γιατί υπήρχε ορθός σχεδιασμός και πρόγραμμα. Υπήρχε πλάνο μελετημένο και εφικτό.

Έτσι ξεκίνησε το έργο αναμόρφωσης και ανάπτυξης του δήμου Θερμαϊκού, με πρώτο την μεταμόρφωση της περιοχής από μια απέραντη χωματερή σε ένα καθαρό υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον, έργο που  κατατάσσει  το δήμο Θερμαϊκού στις πρώτες θέσεις των καθαρότερων πόλεων στη χώρα. Αναρωτήθηκε δε, γιατί αυτό που κάποιοι αναφέρουν σήμερα ως δεδομένο -και είναι, δηλαδή η καθαριότητα, δεν ήταν δεδομένο και πριν την ανάληψη καθηκόντων από αυτήν την δημοτική αρχή, της οποίας έχει την τιμή να ηγείται.

Μίλησε ακόμα για τα έργα οδοποιίας, ανάπλασης, νέα σχολικά κτίρια και επεμβάσεις – συντηρήσεις σε όλα τα Δ.Δ. του δήμου, για τον περιφερειακό δρόμο Επανομής και για τον νέο ποδηλατόδρομο, που αποκτά για πρώτη φορά, για το νέο κλειστό γυμναστήριο Επανομής, που είναι το δεύτερο μετά της Μικράς σε όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ακόμα αναφέρθηκε στην οχύρωση του δήμου με αντιπλημμυρικά έργα, στο φωτοβολταϊκό πάρκο, σε έργα αθλητισμού και πολιτισμού, αλλά και δράσεις που έγιναν θεσμός, όπως το Thermaikos run  και το φεστιβάλ μουσικής.

Ειδική αναφορά έκανε στο πολύτιμο αγαθό του νερού, πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια όλους μας και το οποίο επιλύεται τώρα με την μεταφορά διυλισμένου νερού από την κεντρική δεξαμενή της Καλαμαριάς, με παράλληλο δίκτυο διανομής σε όλο το δήμο. Και αυτό, σε συνδυασμό με την εφαρμογή νέας τεχνολογίας, ψηφιακά υδρόμετρα σε όλα τα Δ.Δ. και σύστημα τηλεματικής για άμεση σύνδεση κατανάλωσης, βλαβών, λογαριασμών, φέρνει, εκτός από την διαφάνεια διαύγεια σε νερό και καταναλώσεις, μεγάλη μείωση στα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης. Τέλος αναφέρθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που κατατάσσουν το δήμο Θερμαϊκού στη δεύτερη θέση πανελλαδικά, μετα τον δήμο Ελληνικού, στον τομέα.

ThessIntec, πρώην κάμπινγκ Επανομής, μαρίνα Ν. Μηχανιωνας και τουριστικό χωριό στην Αγία Τριάδα, έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί, μας καλούν σε εξωστρέφεια και βάζουν το δήμο Θερμαϊκού στους πανελλαδικούς και διεθνείς χάρτες τουρισμού και τεχνολογίας.

Ειδικότερα, το ThessIntec είναι το μοναδικό στην Ελλάδα διεθνές κέντρο έρευνας και τεχνολογίας που θα δώσει σε μας και τα παιδιά μας 7.000 νέες θέσεις εργασίας και αλλά ευνόητα πολλαπλά οφέλη.

Το πρώην κάμπινγκ Επανομής, που επι δεκαετίες έμενε ανεκμετάλλευτο και η προηγουμένη δημοτική αρχή αρνήθηκε να εξαγοράσει, δηλώνοντας αδιαφορία στο αρμόδιο υπουργείο  (!) εξαγοράζεται τώρα,  «με πολύ συμφέροντες όρους και τιμή, για να το αποδώσουμε στους Επανομίτες, με ένωση και πρόσβαση στη θάλασσα, ώστε η Επανομή να βρει στον τουριστικό χάρτη τη θέση που της αξίζει», τόνισε.

« Ας ουρλιάζουν οι Κασσάνδρες. Η Μαρίνα της Ν. Μηχανιώνας γίνεται. 320 τουριστικά σκάφη θα φιλοξενηθούν στη νέα Μαρίνα της Θεσσαλονίκης που γίνεται στη Ν. Μηχανιώνα, παράλληλα με το καταφύγιο. Πολλές οι νέες θέσεις εργασίας και σ αυτό το έργο και βέβαιη η ανάπτυξη της περιοχής» ανέφερε ο κ. Τσαμασλής.

Για το τουριστικό χωριό του δήμου Θερμαϊκού, που θα γίνει στο πρώην κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, ανέφερε πως ο συνδυασμός με μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, βιοκλιματικής ενέργειας, σχολείου, γηπέδου μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου κ.α., διάδρομους ποδηλατοκίνησης, χώρους εστίασης και αναψυχής, ειδική μέριμνα για ΑμΕΑ, μετατρέπουν την περιοχή σε θέρετρο υψηλών προδιαγραφών.

«Τα προαναφερόμενα έργα καταστούν το δήμο Θερμαϊκού επίκεντρο του τουρισμού με πολύμορφες και εναλλακτικές επιλογές και δράσεις. Με αυτά τα έργα, με τη μείωση δημοτικών τελών και επιπλέον μείωση από το νέο σύστημα για το νερό, ενισχύουμε και αναπτύσσουμε με ταχύτατους ρυθμούς την οικονομία στον τόπο μας. Προσπεράστε την αδιαφορία, τα λόγια, τα «Θα». Σας αγκαλιάζω όλους, ανεξαιρέτως, και προχωράμε έτσι δυνατά, δημιουργικά, να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του δήμου Θερμαϊκού» κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Βαθύτατα συγκινημένος από την έκδηλη αγάπη του κόσμου, κατέβηκε από το βήμα, για να χαθεί στις αγκαλιές των εκατοντάδων παρευρισκόμενων,  που δημιουργήσαν αδιαχώρητο, προκειμένου να συγχαρούν τον σημερινό και αυριανό δήμαρχο του δήμου Θερμαϊκού.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: «Θα είμαι η δήμαρχος όλων των δημοτών» δηλώνει η Νίκη Ανδρεάδου

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Η ομιλία της υποψηφίας Δημάρχου Μαρία Μανούκα στο Ελευθέριο Κορδελιό

@dmin

Δήμος Χάλκης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημάρχου Ευάγγελου Φραγκάκη

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα