Δήμαρχοι

Δήμος Θέρμης: Έγινε ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων

Ο δήμος Θέρμης συμμετείχε και φέτος στη δράση «Κανένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ΧΥΤΑ», μια πρωτοβουλία η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και τους δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στόχος της δράσης είναι κανένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο να μην καταλήξει στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θέρμης κάλεσε και φέτος τους πολίτες οι οποίοι είχαν προμηθευτεί για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, οποιουδήποτε μεγέθους και επρόκειτο να το πετάξουν, να το αποθέτουν δίπλα και όχι εντός των κάδων απορριμμάτων, προκειμένου να γίνει η συλλογή των δέντρων από τις υπηρεσίες του δήμου.

Η συλλογή των δέντρων πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 19 Ιανουαρίου και στο διάστημα αυτό συγκεντρώθηκαν περίπου ενενήντα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ο δήμος Θέρμης συμμετέχει ενεργά στην ορθή διαχείριση κάθε λογής απορριμμάτων και αποβλήτων, συμβάλλοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων αποφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς τα χρησιμοποιημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής. Αντ’ αυτού μεταφέρονται στο χώρο λειτουργίας του κλαδοτεμαχιστή του δήμου Θέρμης, όπου ειδικό συνεργείο τα τεμαχίζει και τα θρυμματισμένα υπολείμματα που παράγονται, χρησιμοποιούνται ως εδαφοβελτιωτικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Τρικκαίων: Μείωση 50% στο τιμολόγιο νερού για 3.500 νοικοκυριά

Ioannis Terzakis

Απαγόρευση: Τέλος το Άγιος Φως κατ’ οίκον από δήμους

Ioannis Terzakis

Παπαστεργίου: Οι Δήμοι οφείλουν να γίνουν φορείς ανάπτυξης και αλλαγής

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα