ΔήμαρχοιΟΤΑ

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ζητά Αύξηση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών

Την άρση της άνισης χρηματοδότησης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, μέσω μίας ρεαλιστικής κατανομής που ανταποκρίνεται στις πληθυσμιακές και οικιστικές ανάγκες του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Βόρειας Ελλάδας, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Εκφράζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες του για το γεγονός ότι ο Δήμος λαμβάνει δυσανάλογη χρηματοδότηση σε σχέση με τον πληθυσμό και την έκτασή του, λόγω της μη αναγνώρισης και εφαρμογής των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011.

Ο κ. Μανδαλιανός επισημαίνει την κατάφωρη αδικία που διαπράττεται διαχρονικά σε βάρος ενός από τους, πλέον, αναπτυσσόμενους δήμους της χώρας.

«Τη στιγμή που, δήμοι αστικοί στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, πυκνοδομημένοι, χωρίς να έχουν μερικοί από αυτούς την τεράστια οικιστική και πληθυσμιακή αύξηση του δήμου μας, τυγχάνουν σαφέστατα ευνοϊκότερης μεταχείρισης, λαμβάνοντας μεγαλύτερη χρηματοδότηση».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, ο Δήμος, έχοντας καταγράψει τη μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, η οποία συνοδεύτηκε με την αντίστοιχη μεγαλύτερη αύξηση πραγματικού πληθυσμού, απαιτεί σημαντικούς πόρους για υποδομές και έργα, όπως δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, έργα ηλεκτροφωτισμού, καθώς και κάθε λογής τεχνικών υποδομών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μανδαλιανός, «Δεν διατέθηκαν ποτέ έως σήμερα, με συνέπεια την οικονομική ασφυξία του Δήμου μας». 

Αντιθέτως, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έχει επωμιστεί αυξημένες “υπερτοπικές” αρμοδιότητες και λειτουργίες, τις οποίες υποχρεούται να καλύψει με ιδίους πόρους, χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση από την Πολιτεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα την άσκηση διοικητικής υποστήριξης, διά του Γραφείου Δόμησης, σε θέματα πολεοδομίας, εξυπηρετώντας 6 δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης (Δήμοι Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος).

Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, κάλεσε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις ανάγκες του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Βόρειας Ελλάδας, προχωρώντας στην αύξηση της κατανομής, αλλά και στην έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες που στερούν την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού καταγγέλλει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ζωές

admin

Εκλογικός νόμος Αυτοδιοίκησης: Κατατέθηκε στη Βουλή με 12 αλλαγές

@dmin

Α. Τζιτζικώστας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ioannis Terzakis
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα