Δήμοι

Δήμος Θέρμης: Έκτακτη σύσκεψη για τα μαθητικά δρομολόγια

Ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Στυλιανός Αποστόλου καλούν όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής κοινότητας του Δήμου Θέρμης σε έκτακτη συνάντηση, σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι ο συντονισμός Δήμου και εκπαιδευτικής κοινότητας προκειμένου να οργανωθεί κοινή δυναμική αντίδραση και κινητοποιήσεις, για το μείζον πρόβλημα που προέκυψε αιφνιδίως, την τελευταία στιγμή, με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, μέσω των ειδικών μαθητικών δρομολογίων, που αποτελούν αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως πρώτη αντίδραση θα οργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και επίδοση σχετικού ψηφίσματος. Ο Δήμος Θέρμης είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε μέτρο πίεσης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μεταφορές των μαθητών των σχολείων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης τονίζει πως «ενώ σε τοπικό επίπεδο ήταν όλα έτοιμα για τη λειτουργία των σχολείων, βρεθήκαμε ενώπιον ενός αιφνιδιασμού της τελευταίας στιγμής που αφορά τη μεταφορά των μαθητών. Όλα έγιναν εξ αιτίας μιας εγκυκλίου του υπουργείου Μεταφορών, η οποία εκδόθηκε μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ζητά να εφαρμοστούν υποχρεωτικά κάποιοι κανόνες όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών οι οποίοι σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη είναι προαιρετικοί. Η εγκύκλιος αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε χιλιάδες μαθητές και γονείς. Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, βλέποντας την αναίτια ταλαιπωρία των πολιτών του, ο δήμος Θέρμης δεν μένει αδρανής. Ήδη έχω ζητήσει να συνεδριάσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για να πάρει αποφάσεις και να κινητοποιηθεί η αυτοδιοίκηση ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Ταυτόχρονα συγκαλούμε σύσκεψη με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου Θέρμης προκειμένου να συναποφασίσουμε τους τρόπους αντίδρασης».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νάουσας: Υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων κτιρίων από το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ»

@dmin

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Ορισμός Αντιδημάρχων

@dmin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συνάντηση Δημάρχου με την επιστημονική ομάδα iGEM Thrace

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα