Δήμοι

Δήμος Θέρμης: Εξαπατούν πολίτες παριστάνοντας τους υπαλλήλους του δήμου

Από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Θέρμης ανακοινώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες, κυρίως προμηθευτές του Δήμου και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι συστήνονται ως υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας, λέγοντας ότι ο δήμος τους οφείλει χρήματα και θα πρέπει να τους τα καταβάλει.

Προκειμένου να γίνει αυτό, τους λένε πως θα πρέπει να τους δώσουν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους στον οποίο θα γίνει η κατάθεση και συγχρόνως τους στέλνουν έναν κωδικό, μέσω sms, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους. Οι κλήσεις προς τους ανυποψίαστους προμηθευτές, αλλά και προς πολίτες, γίνονται μέσω κινητών τηλεφώνων.

Η Διεύθυνση Οικονομικών ενημερώνει ότι καμία τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται για καταβολή οφειλών, ούτε βρίσκεται σε εξέλιξη εκ μέρους του Δήμου Θέρμης και καλεί τους προμηθευτές αλλά και οποιονδήποτε πολίτη να μην δίνουν σε κανέναν που προσποιείται τον υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού τους. Μάλιστα, για το θέμα αυτό, ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας μετέβη σήμερα στο Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης προκειμένου να ενημερώσει για την απάτη ώστε να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Τριήμερο λαϊκού πολιτισμού και μουσικής στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας

@dmin

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναβαθμίζει ψηφιακά πέντε Δήμους της Θεσσαλονίκης

admin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ανακοίνωση σχετικά με το κλάδεμα και την κοπή δέντρων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα