ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Θέρμης: Στη Θέρμη το Κέντρο Καινοτομίας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 στο γραφείο του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου με τη συμμετοχή του αναπληρωτή περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμά Μπαχαράκη, του αντιδημάρχου Παιδείας Στυλιανού Αποστόλου και των διοικητικών υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πέτρου Κωνσταντινίδη και Ελένης Μπαρμπουνάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας εξεύρεσης χώρου στο δήμο Θέρμης για τη στέγαση του υπό ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας της Εκπαίδευσης.

Ο κ. Μπαχαράκης ενημέρωσε το δήμαρχο Θέρμης πως στο πλαίσιο της δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, που υλοποιείται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη Κέντρων Καινοτομίας στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, παρουσίασε στον κ. Παπαδόπουλο τις ενδεικτικές προδιαγραφές για το χώρο που θα πρέπει να εξευρεθεί στην περιοχή του δήμου Θέρμης,  ώστε να στεγάσει το Κέντρο Καινοτομίας της Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ανταποκρινόμενος στο αίτημα του κ. Μπαχαράκη τόνισε πως το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας του δήμου Θέρμης, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση του χώρου που θα στεγάσει τη δημιουργία ενός τέτοιου σημαντικού, όπως το χαρακτήρισε, οικοσυστήματος γνώσης στο δήμο Θέρμης, που θα διασυνδέσει τη σχολική κοινότητα, την τοπική κοινωνία, τα ερευνητικά ιδρύματα, τα πανεπιστήμια και τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και με παρόμοια εκπαιδευτικά κέντρα της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα υπό σύσταση Κέντρα Καινοτομίας στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, θα είναι ειδικά κατασκευασμένα με υψηλής ποιότητας περιβάλλοντα μάθησης (STE(A)M), της πράσινης ανάπτυξης και προώθησης της καινοτομίας.

Κάθε εργαστήριο θα σχεδιαστεί ώστε να υποστηρίζει πολλά θέματα και ενότητες του προγράμματος σπουδών και με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις μοναδικές και ξεχωριστές ανάγκες κάθε Κοινότητας. Επίσης, τα Κέντρα Καινοτομίας θα μπορούν να τα επισκέπτονται σχολεία από όλη την Περιφέρεια, ώστε οι μαθητές να αξιοποιούν τις υποδομές, να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες, να διαμορφώσουν άποψη και να κατευθύνουν το ενδιαφέρον τους σε αυτούς τους τομείς.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Δέλτα: Ορισμός Αντιδημάρχων και εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων

@dmin

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Ηλεκτρονικά η πληρωμή δημοτικών τελών από τις επιχειρήσεις

@dmin

ΟΤΑ: Οι δήμοι θα μαζεύουν τα σκουπίδια της Περιφέρειας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα