Δήμοι

Δήμος Θεσσαλονίκη: Έκθεση βιβλίων στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και αξιοποιώντας το αρχειακό της υλικό, έχει οργανώσει έκθεση βιβλίων με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και οι τοπικές εξεγέρσεις, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της παλαιάς συλλογής της».

Η έκθεση είναι βασισμένη σε συγγράμματα ιστορικών όπως οι:

Σπ.Τρικούπης, Ι. Κολοκοτρώνης, Β. Κολοκοτρώνης, Α. Σπηλιωτόπουλος, Ι. Πετρώφ, Μ. ΠαπαρηγόπουλοςΝ. Κασομούλης, Ι. Βασδραβέλλης,  Απ. & Κ. Βακαλόπουλος, Α. Μεταλλινού – Τσιώμου, Χρ. Περραιβός και G. Finley, Fr. Pouquevill, Prokesch Von Osten, Anton Graf.

H Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δ. Καλαμαριάς, το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης καθώς και με ιδιώτες συλλέκτες κατάφερε να εντάξει στην έκθεση της χάρτες της εποχής, γκραβούρες και συλλεκτικές φωτογραφίες.

Στην είσοδο της βιβλιοθήκης προβάλλονται ιστορικά βίντεο σχετικά με την τοπογραφία της Θεσσαλονίκης , την ιστορία της Χαλκιδικής και τα απομνημονεύματα του Ι. Μακρυγιάννη σε αφήγηση των Ηλία Βενέζη και Μάνου Κατράκη. 

Η  Έκθεση λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα: 14.00 – 20.00 και Τρίτη – Παρασκευή: 9.00 – 14.00,  στον 2ο όροφο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27).

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες της έκθεσης  θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά: 231 331 8575, 231 331 8571

ή με αποστολή e – mail : a.kodaxopoulou@thessaloniki.gr ή libraries@thessaloniki.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΚΜ: Χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

admin

Σεληνιακή Μήλος το ηφαιστειακό ελληνικό νησί

Η πρώτη πόλη που βάζει «φρένο» στο τσιγάρο

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα