Δελτία Τύπου

Θεσσαλονίκη: «Φωτιά» βάζει η ΚΥΑ στο Καλοχώρι – Πόντου και οδηγεί στην αποεπένδυση 500 εκατ. € στο ΓΠΣ

Οι 475 Μεγάλες Επιχειρήσεις στον μετά- απόηχο της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό

Ακολουθεί ανακοίνωση των 475 Μεγάλων Επιχειρήσεων και Ενώσεων Πολιτών σχετικά με την υπογραφή της ΚΥΑ και τη θεσμοθέτηση της ΒΙΠΕ Καλοχωρίου ως Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση (ΑΒΣ).

Ο κύβος ερρίφθη, ειδικά δυτικά.  H αποεπένδυση και η βύθιση της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται!  Αθέμιτα 2 μέτρα και 2 σταθμά μόνο στη Θεσσαλονίκη.

1) Κοροϊδία με επαχθείς όρους αποεπένδυσης σε 850 επιχειρήσεις στο Καλοχώρι- Πόντου. Υπεγράφη η ΚΥΑ για το ΒΙΠΑ. Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι ενυπόγραφα αντίθετες. Δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. 

2) Απειλές μέσω του ΓΠΣ Θεσσαλονίκης,  με αποτροπή επενδύσεων 500 εκατ.€ μόνο δυτικά και παράνομους περιορισμούς χρήσεων, που δεν υπάρχουν πουθενά! Αναμένονται διορθώσεις. 

 Διώκονται οι επιχειρήσεις μόνο στη Θεσσαλονίκη!

Η καχυποψία, που ακούστηκε! Έπαρση αυτών που την προκάλεσαν με νέα αλαζονεία!

1) Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ΑΒΖ -Άτυπη Βιομηχανική ζώνη Καλοχώρι- Πόντου μόλις στις  15/9/23.

Ο αρμόδιος Υπουργός  έλεγε …  ότι θα αλλάξει τον νόμο, θα μειώσει τα ποσά, δήθεν δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις άδειες. Δεν άλλαξε τίποτα. 

Εξηγήσαμε 2 φορές στα ανώτατα κλιμάκια τα αδιέξοδα και την αποεπένδυση.

Για τις 850 επιχειρήσεις δεν υπάρχει συμβολαιογραφική συναίνεση του 55% που προβλέπει ο νόμος, χρεώνονται με χαράτσια 300 εκατ € και αναστολές αδειών για χρόνια.

Βόμβα η ανάληψη ΒΙΠΕ- ΕΤΒΑ από ξένους. Υπερ συμφερόντων και μελετητών! Δεν γίνονται στην Αθήνα.

2) Αναμένεται η διόρθωση του ΓΠΣ Θεσσαλονίκης, από την αρνητική εισήγηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, για τους καταστροφικούς και παράνομους περιορισμούς χρήσεων γης μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Αποτρέπονται επενδύσεις 500 εκατ. €. Δεν υπάρχουν παρόμοια σε Αθήνα και ολόκληρη την ΕΕ. Έχει αποφανθεί επίσημα η Ευρωπαική Επιτροπή ειδικά για το χωροταξικό της Κ. Μακεδονίας, ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός επενδύσεων εκτός ορίων δεξαμενών.
Δεν μπορεί να πορευτεί η πόλη,  όταν εφαρμόζονται μονομερώς και αθέμιτα καταστροφικές διατάξεις.  Κάποιο χέρι θέλει να συνεχίζει τη βύθιση; Υπάρχουν ευθύνες!

Θα αφεθεί η αποτροπή επενδύσεων 500 εκατ € δυτικά για παράνομους λόγους και οι καταστροφικές διατάξεις για τις 850 επιχειρήσεις στο Καλοχώρι- Πόντου;

Η ανάταξη της Θεσσαλονίκης με εφαρμογή της νομιμότητας της ΕΕ και με ίδια μέτρα και ίδια σταθμά.

Οι 475 μεγάλες επιχειρήσεις και πολίτες και το think – tank Νέο Ρεύμα- Νέο Όραμα:

♦ Πιστεύουν ότι η ραχοκοκαλιά της Θεσσαλονίκης είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που παράγουν το μισό ΑΕΠ της Κ. Μακεδονίας μαζί με τη σύμπνοια τόσων Δημάρχων, βουλευτών, ευρωβουλευτών.

♦ Αγωνιούν για την ανάταξη και την αποφυγή της συνέχισης της βύθισης, που είναι ορατή μπροστά μας.

♦ Πιστεύουν ότι χρειάζεται να τηρούνται κυρίως η νομιμότητα της ΕΕ και τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά με ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αθήνα.

Προτείνεται να απομακρυνθούν τα αθέμιτα εμπόδια που κρατάνε την πόλη παράλυτη και βυθισμένη σε ΑΕΠ. Είναι επίσημο από την Eurostat.

Κανείς δεν άφησε ποτέ χωρίς διορθώσεις την αποτροπή επενδύσεων 500 εκατ € και τις επαχθείς διατάξεις για τις επιχειρήσεις! Προτείνουμε να υλοποιηθούν οι διορθώσεις και οι αδικίες. Θα είμαστε αρωγοί!

Οι 475 πολίτες και μεγάλες επιχειρήσεις με το 50% του ΑΕΠ της Μακεδονίας, αναδεικνύουν σταθερά και επίμονα τις απαραίτητες διορθώσεις για την ανάταξη της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Είμαστε η μόνη σοβαρή συλλογικότητα, με το 50% του ΑΕΠ της Μακεδονίας και τόση μεγάλη σύμπνοια. Αναδεικνύουμε τα προβλήματα με εφικτές λύσεις. Προτείνουμε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις με τη νέα κυβέρνηση. Θα είμαστε αρωγοί στο έργο της.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: «Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Λιγότερα απορρίμματα – καλύτερη ζωή!»

@dmin

ΕΛ.ΑΣ: Αυξημένα μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά την περίοδο του Πάσχα

@dmin

ΔΕΘ: Επιστρέφει το Thessaloniki Street Food Festival

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα