Δήμοι

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ο ανασχηματισμός, η παραίτηση και η ανεξαρτητοποίηση

Οι αλλαγές του διοικητικού σχήματος από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, προκάλεσαν την παραίτηση μίας εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου και την ανεξαρτητοποίηση ενός άλλου.

Αρχικά ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό ο οποίος προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι δεν μετακινήθηκε, ούτε καθαιρέθηκε κάποιος από τους αντιδημάρχους, παρά μόνο προστέθηκαν δύο αντιδημαρχίες, ενώ δόθηκαν επιπλέον αρμοδιότητες για τη μετανάστευση και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στον αντιδήμαρχο, Γιώργο Αβαρλή.

Στη συνέχεια της ημέρας, παραιτήθηκε η Μαρία Αρβανιτίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τις δράσεις που αφορούν τα αδέσποτα ζώα και η οποία έχει εκλεγεί με την αντιπολιτευόμενη παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Στην επιστολή παραίτησής της άφησε μάλιστα «αιχμές» κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, χρεώνοντας του αδιαφορία για τις προτάσεις της, καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα που δεν προέκυψαν λόγω των κοινών αρμοδιοτήτων που είχε με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη.

Ακολουθεί  ολόκληρη η επιστολή παραίτησης της κ. Αρβανιτίδου:

Κύριε Δήμαρχε,

ήδη ,με επιστολή μου ,της 13ης/04/2020, σας είχα επισημάνει κάποια ζητήματα, σχετικά με το Πρόγραμμα συνεργασίας που αφορά στη διαχείριση του ευαίσθητου θέματος των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, στο οποίο με ορίσατε ως Εντεταλμένη Σύμβουλο, ώστε να μην θεωρηθεί αμέλεια ή και εφησυχασμός το να μην λάβετε εγγράφως γνώση για προβλήματα που είχαν προκύψει .

Ανάμεσα σε άλλα, ζητούσα από εσάς, προσωπικά:

Την παρέμβασή σας ώστε να αμβλυνθεί η δυστοκία στη συνεργασία που είχε προκύψει με συγκεκριμένο ζωοφιλικό Σωματείο στην 5μελή Επιτροπή που συγκροτήσαμε ως Δήμος Θεσσαλονίκης.

Την αποσαφήνιση προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ότι για θέματα αδέσποτων φέρω την ευθύνη και ότι η συνεργασία και η αλληλοενημέρωση αποτελεί προτεραιότητα για την εύρυθμη εφαρμογή του Προγράμματος.

Την άμεση παρέμβασή σας ώστε να προχωρήσει το θέμα της συνεργασίας με τις Ηammoho & Dogs Voice για την δημιουργία πλατφόρμας καταγραφής ζώων και προώθηση υιοθεσιών.

Δεν απαντήσατε ποτέ στην πράξη. Δεν με στηρίξατε ποτέ ως Εντεταλμένη ,όταν το συγκεκριμένο Σωματείο της 5μελους με δυσφήμιζε με συκοφαντίες και ψεύδη.

Αντίθετα, με μεγάλη μου θλίψη διαπιστώνω ότι υποκύψατε σε ψηφοθηρικούς εκβιασμούς και είναι πλέον εμφανές ότι το ενδιαφέρον σας για το θέμα των αδέσποτων ήταν καθαρά επικοινωνιακό και όχι επί της ουσίας.

Δεν δείξατε ποτέ ενδιαφέρον για τις προτάσεις που αφορούσαν στην δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, πάρκων σκύλων και άλλα πολλά που περιλαμβάναμε στο πρόγραμμα της παράταξής μας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ».

Κύριε Δήμαρχε,

πολεμήθηκα πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης μου σε αυτή τη θέση. Άλλοτε δημόσια και άλλοτε ιδιωτικά. Όμως δεν παραιτήθηκα γιατί ήταν ξεκάθαρο πως δρω μονάχα με γνώμονα το καλό των ζώων.

Βρισκόμουν πάντα δίπλα σε όσους Θεσσαλονικείς ζήτησαν τη βοήθειά μου αυτό το διάστημα της αλληλεπίδρασης μας, υπερβαίνοντας το «καθηκοντολόγιό» μου, παραβαίνοντας τις προσωπικές μου αντοχές αλλά και τις ώρες της ξεκούρασης τα Σαββατοκύριακα.

Η πορεία μου μέχρι σήμερα και ο αγώνας υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων είναι διαφανής και απόλυτα ξεκάθαρη. Ουδέποτε με ενδιέφεραν τα πρόσωπα, πάντα εστίαζα στα βλέμματα όλων των ζώων που χρειαζόταν τη βοήθεια μου.

Όντας συναγωνίστρια με έξοχους ανθρώπους του κινήματος υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, πάντα θα θεωρώ ότι τα ζώα αγνοούν μίση και αντιπάθειες.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ», της οποίας είμαι Δημοτική Σύμβουλος αλλά και η Επικεφαλής της Κατερίνα Νοτοπούλου απέδειξαν, με τη συμμετοχή τους σε προγραμματική συμφωνία με τη Διοίκηση πως επιδιώκουν έντιμες και ανιδιοτελείς συνεργασίες που στοχεύουν στο καλό της πόλης.

Εσείς, εσχάτως ,δείχνετε να αγνοείτε παντελώς την αληθινή έννοια της ζωοφιλίας, αφού επιτρέπετε να διαρρέει στον τύπο (εφ. ΚΑΡΦΙΤΣΑ, 24/08/2020) πρόταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα περιβάλλοντος «ώρα ταΐσματος» (feeding time), ζώων σε κλουβιά(!!!! ) που θα υλοποιείται από μαθητές στο Ζωολογικό Κήπο ,στον Κέδρινο Λόφο και μάλιστα ως προέκταση εκπαιδευτικού φιλοζωικού προγράμματος, το οποίο θα ξεκινήσει με πρωτοβουλία μου στα σχολεία.

Τέτοιου είδους πρακτικές και απόψεις με βρίσκουν παντελώς αντίθετη και σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ πλέον να ασκώ τα καθήκοντα τα οποία μου αναθέσατε.

Έχοντας αφήσει στην σύντομη θητεία μου ως παρακαταθήκη το Πρόγραμμα των ζωοφιλικών ενημερώσεων στα σχολεία, διαβεβαιώνω κάθε υπεύθυνο πως θα παραμείνω μάχιμη και θα παρακολουθώ στενά τα πεπραγμένα της Διοίκησης στον συγκεκριμένο τομέα, από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ».

Ο κ. Γωγάκος σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης που απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, «εργαζόμενος για τη επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, αποκλειστικά προς όφελος των συμπολιτών

«Η ενέργεια μου αυτή προέρχεται από την μεγάλη μου επιθυμία να υπηρετήσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πιο αποτελεσματικό τρόπο και με ανιδιοτέλεια, καθόσον η ενασχόληση μου με τα κοινά της πόλης της Θεσσαλονίκης έχει μία συνεχή διάρκεια 15 ετών».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Δέλτα: Πρόσληψη 42 ατόμων για καθαρισμό σχολικών μονάδων

Δήμος Λαγκαδά: Διανομή Προϊόντων Κοινωνικού Παντοπωλείου

«Πράσινα Σημεία» σε τέσσερις Δήμους της Θεσσαλονίκης δημιουργεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα