Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Θεσσαλονίκης: «Πλήρης ανυπαρξία Ζέρβα» λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπ. Πέγκας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη για όλους» Σπύρος Πέγκας σχολίασε τον «απολογισμό έργου» του απερχόμενου Δημάρχου λέγοντας «Μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί στους πολίτες για την ανυπαρξία έργου και να απαντήσει στο ερώτημα που διατυπώνουν οι πολίτες: «Και τι έκανε 4 χρόνια ο Ζέρβας;».

«Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απολογισμό έργου -ποιου έργου, άλλωστε; Πρόκειται για μια λίστα έργων που ΘΑ γίνουν, κάποτε, σε ένα απροσδιόριστο μέλλον. Πολλά «θα», αλλά κανένα ολοκληρωμένο έργο.

Χωρίς αιδώ παρουσιάζει ως εμβληματικές παρεμβάσεις έργα που ακόμα είναι στο επίπεδο των ιδεών (όπως η ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους), σχέδια επί χάρτου (όπως η διάνοιξη της Ψελλού και το ντεκ της παλιάς παραλίας), έργα που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση αλλά δεν τα προχώρησε (όπως οι Στάβλοι Παπάφη και το Πάρκο για όλους), έργα που δεν είναι αρμοδιότητας του δήμου, ή παρεμβάσεις που ήταν σε εξέλιξη για πολλά χρόνια και πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να υλοποιηθούν (όπως η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού).

Στον δήθεν απολογισμό έργου ο κ. Ζέρβας περιλαμβάνει έργα όπως την επαναλειτουργία του άνθινου ρολογιού στην πλατεία Αριστοτέλους (!), αλλά και τον διαδραστικό χάρτη των «δήθεν» έργων του, διακρίσεις που διεκδικεί και τίτλους αμφιβόλου αξίας για την πόλη.

Αν ο σκοπός του ήταν να γεμίσει τις σελίδες του κάτισχνου απολογισμού του θα μπορούσε να συμπεριλάβει και τα έργα που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση και ο ίδιος ακύρωσε. Όπως για παράδειγμα η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας από πάρκινγκ σε πάρκο μνήμης και πρασίνου. Όπως η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. Όπως η μη εφαρμογή του δημοσιευμένου σε ΦΕΚ ωραρίου φορτοεκφορτώσεων».

Σε δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, επισημαίνει:

«Η ανυπαρξία έργου της διοίκησης Ζερβά είναι τόσο εύγλωττη, που όλοι ξέρουν την απάντηση στο ερώτημα «τι έκανε ο Ζέρβας;». Απολύτως τίποτα. Οι πολίτες μετρούν αντίστροφα για να βάλουν τέλος στην πιο αποτυχημένη διοίκηση των τελευταίων δεκαετιών. Εμείς έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο, και με την εμπιστοσύνη των πολιτών θα το κάνουμε πράξη. Μαζί με τους πολίτες θα αλλάξουμε σελίδα στον δήμο Θεσσαλονίκης».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού

@dmin

Δήμος Θέρμης: Οι 260 υποψήφιοι του συνδυασμού «Δημοκρατική Ενότητα» του Θεόδωρου Παπαδόπουλου

@dmin

Παρέμβαση Πολιτών Θέρμης: «Προεκλογικός ο Απολογισμός Πεπραγμένων με χρήματα του Δήμου Θέρμης!»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα