Επικαιρότητα

Δήμος Θεσσαλονίκης: Το Νέο Γενικό Πολεοδομικό θα είναι σύννομο με την ΕΕ;

Το Νέο Γενικό Πολεοδομικό του Δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι σύννομο με την ΕΕ; Θα είναι χωρίς ερήμωση της μισής Θεσσαλονίκης από τους παράνομους χάρτες; Θα είναι χωρίς αποτροπή επενδύσεων 500 εκατ.€; Θα είναι χωρίς λουκέτα στις παραγωγικές μονάδες χαμηλής όχλησης στον αστικό ιστό, όπως επιτάσσει ο ν.4635/19;

«Νέο πολεοδομικό σχέδιο αποκτά η Θεσσαλονίκη» σύμφωνα με το άρθρο της makthes.gr μέσω του οποίου η διοίκηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα «πανηγυρίζει» και διαφημίζει το περιβόητο ΓΠΣ ως «Εργαλείο ανάπτυξης και προσέλκυσης νέων επενδύσεων για τη Θεσσαλονίκη» καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ ανατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 και εκπονήθηκε στη διάρκεια μιας κρίσιμης δεκαετίας, κατά την οποία αναθεωρήθηκε το σύνολο της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας της χώρας, με συνέπεια να απαιτηθούν η υπογραφή τριών συμπληρωματικών συμβάσεων και η προσαρμογή των προτεινόμενων χρήσεων γης σε τέσσερις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου που τις διέπει. Η μελέτη παραμένει επίκαιρη και ιδιαίτερα σημαντική, καθώς παρακολούθησε όλες τις τελευταίες εξελίξεις τόσο αναφορικά με το θεσμικό επίπεδο όσο και αναφορικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές και το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη».

Πόσοι πολίτες, ανάμεσα σε αυτούς, οι ψηφοφόροι του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα γνωρίζουν την πραγματική αλήθεια, για το τι είναι στην πραγματικότητα το ΓΠΣ για το οποίο «πανηγυρίζει» η διοίκηση του Κ. Ζέρβα «διαφημίζοντας» το ως Εργαλείο ανάπτυξης και προσέλκυσης νέων επενδύσεων για τη Θεσσαλονίκη;

Είναι «κοινό μυστικό» στην πλειοψηφία των αιρετών (Δημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών ακόμη και του ίδιου του Περιφερειάρχη) και ουδείς μπορεί να το αρνηθεί, ότι έχουν ενημερωθεί πώς η εφαρμογή του ΓΠΣ όπως προωθείται αποτελεί την καταστροφή της καρδιάς των επενδύσεων και των παραγωγικών μονάδων σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις σε γραμματείς, υπουργούς, πολιτικούς και φερέλπιδες σωτήρες – μνηστήρες της καρέκλας της εξουσίας, που πολιτεύονται στη «φτωχομάνα του βορρά» που «ενδιαφέρονταν» για την «ανάπτυξη» της και για «επενδύσεις» πώς το ΓΠΣ είναι «επενδυκτόνο» και στοχεύει στην οικονομική εξόντωση των επιχειρήσεων στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Και ενώ όλοι «συμφωνούσαν» πώς είναι καταστροφικό για τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Θεσσαλονίκης αδιαφόρησαν και επέτρεψαν με την ανοχή τους τις παρασκηνιακές και υπόγειες διεργασίες που οδήγησαν και δρομολόγησαν την υπογραφή του ΓΠΣ. 

Το γεγονός ότι το ΓΠΣ Θεσσαλονίκης με τις επιτρεπόμενες χρήσεις και τις απαραίτητες διορθώσεις για την Θεσσαλονίκη «έτρεξε» μέσα στο καλοκαίρι, έχοντας την αφετηρία του μία μόλις μέρα μετά τις Βουλευτικές εκλογές και μόλις μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, κρατώντας  σε εγρήγορση αρμόδιους αυτοδιοικητικούς και την κοινωνία ολόκληρη,  είναι «τυχαίο»;

Πραγματοποιήθηκε ανάρτηση στη Διαύγεια ξαφνικά και απειλητικά μόλις μια μέρα μετά τις εκλογές, στις 22/5/23, στην οποία έγινε «επαναφορά» των παράνομων και άκυρων χαρτών ερήμωσης του 2009, για τους οποίους υπήρξε έντονη δημόσια εναντίωση.

Υπάρχουν καίρια ερωτήματα που χρίζουν απάντησης από τους εμπλεκόμενους, και αρμόδιους πρωτεργάτες του ΓΠΣ.
  • Συζητήθηκαν και εξασφαλίστηκαν με θετικό αναπτυξιακό πρόσημο οι «λεπτομέρειες» που καίνε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, ή θα αφήνει «παράλυτη» τη δυτική Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας αποτρεπτικά για τις  επενδύσεις ύψους 500 εκατ. €; Το δόγμα της ισόρροπης ανάπτυξης ανατολικά- δυτικά είναι υπαρκτό.
  • Το ΓΠΣ θα είναι σύμφωνα με τη νομιμότητα της ΕΕ, χωρίς την ερήμωση της μισής Θεσσαλονίκης από τους παράνομους χάρτες, χωρίς την αποτροπή επενδύσεων ύψους 500 εκατ.€?
  • Το ΓΠΣ εξασφαλίστηκε ότι θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα;
  • Το  νέο ΓΠΣ θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για την πολύπαθη Θεσσαλονίκη ή θα «θάβει» την πόλη και ιδιαίτερα τη δυτική πλευρά της, «πατώντας» σε παράνομους χάρτες ερήμωσης και αντίθετα με τη νομιμότητα της ΕΕ;
  • Ο Δήμαρχος κ. Ζέρβας, εξασφάλισε ότι δεν θα ερημώσει η μισή Θεσσαλονίκη, με τους παράνομους χάρτες και ότι θα συμπλεύσει με την ανώτατη νομιμότητα της ΕΕ? Σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε την απόσυρση των χαρτών, όμως θα υπάρξει δημόσια τοποθέτηση επ΄ αυτού για το καλό του τόπου?
Οι ενέργειες πολιτών και δημάρχων και βουλευτών … της πόλης
  • Για την άρση των εμποδίων ανάταξης συμπλέουν ενυπόγραφα εκατοντάδες πολίτες, επιχειρήσεις, Δήμαρχοι, βουλευτές και ευρωβουλευτές.
  • Πραγματοποιήθηκαν δημόσιες επαφές και παρουσιάσεις προ των εκλογών.
  • Υπήρχαν πολλές διαβεβαιώσεις διόρθωσης από Υπουργούς σε Δημάρχους και πολίτες και θετικό ενδιαφέρον από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει πώς «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλους τους πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης ότι θα είμαι προσωπικά κοντά στην προσπάθεια αυτή να μειώσουμε τις ανισότητες. Διότι υπάρχουν σήμερα ανισότητες, όπως υπήρχαν ανισότητες στις υποδομές μεταξύ Θεσσαλονίκης και υπόλοιπης Ελλάδας, έτσι υπάρχουν και εσωτερικές ανισότητες στον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης, τις οποίες είμαστε εδώ να διορθώσουμε και να γιατρέψουμε».

Γνωρίζει ο κύριος Πρωθυπουργός, πώς «υφιστάμενα» κυβερνητικά στελέχη και αιρετοί, που ανήκουν στην ΝΔ, λειτουργούν καταστροφικά για την πιο παραγωγική περιοχή της Θεσσαλονίκης, που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή τις επιχειρήσεις, και στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες;

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, ενημερώθηκε δια ζώσης ο νέος Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωνσταντινίδης και με αναφορές ο ΥΠΕΝ Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Πρωθυπουργός!

Κάποιος δεν έχει την ευθύνη για την αμφισημία και της υπόγειες ενέργειες αντίθετες στις δηλώσεις ΠΘ και Υπουργών;

Ανάπτυξη χωρίς ΑΕΠ δεν υπάρχει

Είδαμε το ΑΕΠ για χρόνια βυθισμένο στο μείον 65%, το τρέχον αγοραστικό ΑΕΠ/ κάτοικο να είναι τελευταίο στην ΕΕ και από 92% της ΕΕ να έχει πέσει στο 48%. Όλοι τα αναδεικνύουν.

Κανένα έργο – υπόσχεση σε δεκαετίες και καμιά μακέτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, χωρίς ΑΕΠ και ανάπτυξη. Το καταλαβαίνει ο κάθε απλός πολίτης. Φάνηκε στις εκλογές με την ψήφο διαμαρτυρίας των πολιτών στα «δυτικά» που έφερε τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στο 28-32%.

Σε λίγους μήνες έρχονται οι Αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου και πάλι οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τους επόμενους Δημάρχους των δυτικών συνοικιών, αντιλαμβάνονται οι δήμαρχοι, πώς οι εργαζόμενοι δημότες τους, στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μπορεί με την υλοποίηση του ΓΠΣ να οδηγηθούν στην ανεργία, εφόσον οδηγηθούν οι επιχειρήσεις στην οικονομική τους εξόντωση με το ΓΠΣ;

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμαρχος Σερρών: Γιατί από αύριο Πέμπτη τίθεται η πόλη σε lockdown (Βίντεο)

admin

Ο ΕΦΕΤ: Ανάκληση μπισκότων με αλλεργιογόνα ουσία

@dmin

Αυτό είναι το πιστοποιητικό που θα λαμβάνουν μετά τον εμβολιασμό

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα