ΔήμοιΕπικαιρότηταΧρηματοδότηση

Δήμος Τρικκαίων: Αντιπλημμυρικά έργα αξίας €25,24 εκατ.

Δύο νέα αντιπλημμυρικά έργα ετοίμασε η ΔΕΥΑΤ στον οικισμό «Τρίκκη» και σε τμήμα της περιοχής ανάμεσα στις οδούς Μετεώρων και Καλαμπάκας.

Πρόκειται για έργα που αναμένεται να κοστίσουν περί τα 25.240.000 €, ποσό αρκετά μεγάλο, καθώς αφορά μεγάλες σε έκταση περιοχές, οι οποίες μάλιστα αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν θέματα με τη ροή των υδάτων μετά από βροχοπτώσεις.

Τις δύο χωριστές μελέτες για τα έργα αυτά παρουσίασαν οι μελετητές Αφοί Στρακαλή στον Δήμαρχο Τρικκαίων και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ, Νίκο Σακκά και Χρήστο Μπλουγούρα. .Παραβρίσκονταν ακόμη, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Χάρης Καλλιάρας και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Τρικκαίων και ΔΕΥΑΤ.

Οι δύο μελετητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπόνησαν για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων στις δύο αυτές περιοχές. Σημειώνεται ότι η περιοχή ανάμεσα στις οδούς Μετεώρων και Καλαμπάκας καλύπτει σχεδόν το 1/4 του οικιστικού ιστού της πόλης, ενώ η «Τρίκκη» έχει την ιδιαιτερότητα του λόφου. Αυτές οι δύο συνθήκες οδηγούν και σε αυξημένο προϋπολογιζόμενο κόστος.

Στόχος των παρεμβάσεων που θα γίνουν, να λυθούν τα ζητήματα με τα όμβρια ύδατα, ανακουφίζοντας τις συνοικίες που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα.

Πλέον, η ΔΕΥΑΤ θα προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό, προκειμένου ο ανάδοχος που θα προκύψει, να ξεκινήσει τις εργασίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τέλη κυκλοφορίας: Δίμηνη παράταση για την πληρωμή τους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου

@dmin

Δήμος Καμένων Βούρλων: Φοιτητικό επίδομα 250€ μέσω της δράσης «σπουδά…ΖΩ!»

@dmin

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκκίνηση με τους επαγγελματίες υγείας;

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα