ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Βόλβης: Δράση περίθαλψης αδέσποτων «Vets in Action»

Συνεχίζεται για Τρίτη χρονιά η υλοποίηση του προγράμματος φροντίδας αδέσποτων ζώων στον Δήμο Βόλβης σε συνεργασία με την διεθνή φιλοζωική οργάνωση Vets in Action (Κτηνίατροι σε Δράση)που εδρεύει στην Ελβετίαη οποία με την τεράστια εμπειρία της και τη μεγάλη εθελοντική παράδοση,  συμβάλει καίρια στην ανάδειξη της περιβαλλοντικής παιδείας και την αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων ζώων.

Το Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Βόλβης στην Κοκκαλού, θα αποτελέσει φέτος, για μια ακόμα φορά το «στρατηγείο» στο πλαίσιο του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δωρεάν στείρωση, εμβολιασμό και τοποθέτηση «τσιπ» στα αδέσποτα ζώα, από ειδικευμένους κτηνιάτρους της οργάνωσης.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος Βασίλης Σιάγκας, με την πολύτιμη βοήθεια της διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης, έχει πραγματοποιηθεί δωρεάν εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική καταγραφή και επανένταξη  σε πάνω από 1.200 αδέσποτους σκύλους και γάτες, ενώ παράλληλα, θα συνεχισθεί η προσπάθεια υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων από πολίτες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Δευτέρα 02-11-2020 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 15-11-2020.

Για τον σκοπό, εκτός των συνεργείων του δήμου Βόλβης, που θα πραγματοποιούν την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, μπορεί και ο κάθε ευαισθητοποιημένος φιλόζωος δημότης να πηγαίνει μόνος του αδέσποτα που τυχόν φροντίζει στην γειτονιά του, ώστε να δεχθούν την φροντίδα των κτηνιάτρων, για εμβολιασμό, καταγραφή και στείρωση,  μόνο όμως κατόπιν ραντεβού και ύστερα από εξακρίβωση με τους Προέδρους για τον τόπο διαμονής του ζώου .

Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο: 2393330115

Πηγή: Volvipress.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κομοτηνής: Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου με τη Συντονίστρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου

@dmin

ΠΚΜ – Νέες υπηρεσίες για ανήμπορους και μοναχικούς στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα