ΔήμοιΕργασίαΥγεία

Κίνητρα για γιατρούς στη Σίφνο: Δωρεάν στέγη, επιδόματα και παροχές

Με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας και την κάλυψη των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών, ο Δήμος Σίφνου προχώρησε στη θέσπιση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή ειδικευμένων ιατρών στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά τόσο τους νέους γιατρούς που θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο της προκήρυξης του υπουργείου Υγείας όσο και τους ήδη υπηρετούντες.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, προβλέπονται:

  • Δωρεάν κατοικία, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Στήριξης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου και τον Σύλλογο Νεολαίας Σίφνου «ΣΥ.ΝΕ.ΣΙ.».
  • Μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ.
  • Δύο δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής κάθε μήνα προς τον τόπο κατοικίας των γιατρών.
  • Παροχή προσωπικής θέσης στάθμευσης για όσους διαμένουν σε πυκνοκατοικημένους οικισμούς.
  • Κάλυψη λογαριασμών ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση και αποχέτευση), όπου απαιτείται.

Οι παροχές αυτές θα ισχύουν τόσο για τους νέους ιατρούς όσο και για όσους ήδη υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας αφορά την κάλυψη τριών θέσεων:

  • ενός ιατρού Γενικής ή Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας με βαθμό Διευθυντή,
  • ενός ακόμη ιατρού Γενικής ή Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας,
  • και ενός Παιδιάτρου με βαθμό Διευθυντή.

Παράλληλα, για τις συγκεκριμένες θέσεις προβλέπεται και επιμίσθιο μέσω δωρεάς του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «STELIOS PHILANTHROPIC FOUNDATION», ενισχύοντας περαιτέρω τις αποδοχές των γιατρών.

Ο Δήμος Σίφνου υπογραμμίζει ότι συνεχίζει να επενδύει στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας, επιδιώκοντας να διασφαλίσει σταθερή ιατρική παρουσία στο νησί και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για κατοίκους και επισκέπτες.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων στελέχωσης των υγειονομικών δομών στις νησιωτικές περιοχές και ενίσχυσης της νησιωτικότητας μέσα από ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: «Πόλεμος» για σκουπίδια και Αιολικό πάρκο

@dmin

ΟΑΕΔ: Προς Παράταση ενός χρόνου το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 ανέργων στην Υγεία

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Οδηγίες προς υποψηφίους για τα διαδικαστικά

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα