Δήμοι

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Θεμελίωση νέου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους

Σε μια σεμνή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του νέου Διθέσιου Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών κ. Νικολάου Ταχιάου.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. κ.κ. Τίμος Κατσίπος και Αθανάσιος Γιάνναρης αντίστοιχα καθώς και στελέχη της εταιρίας. Επιπλέον το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστας Μανδρώνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μανώλης Σκαντζός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, μέλη της Δημοτικής Αρχής, μέλη των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και πολίτες της περιοχής.

Το έργο υλοποιείται από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και είναι προϋπολογισμού 1.238.000€.

Μετά το πέρας του αγιασμού πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ακολούθησε η θεμελίωση από τον Υπουργό.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης κατά την έναρξη των χαιρετισμών δήλωσε πως «είναι ημέρα γιορτής, χαράς και τιμής για τη δημοτική αρχή η θεμελίωση του έργου αυτού που αφορά στην εκπαίδευση. Η Κοινότητα του Παραλίου Άστρους είναι μια αναπτυσσόμενη Κοινότητα και γι’ αυτό παρατηρείται  αύξηση του μαθητικού δυναμικού που δημιούργησε την ανάγκη νέου Νηπιαγωγείου. Είναι το πρώτο κτίριο, μετά από πολλά χρόνια που θεμελιώνεται στον Δήμο, και το πρώτο κτίριο το οποίο θεμελιώνεται στην επέκταση σχεδίου του Παραλίου Άστρους». Ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Υφυπουργό για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Κατσίπο καθώς η συνδρομή του ήταν καθοριστική στην υλοποίηση του έργου.

Ο Πρόεδρος της ΚΤ. ΥΠ. Α.Ε. Τίμος Κατσίπος, δήλωσε ότι «η ανέγερση του νέου 2θέσιου Δημοτικού Νηπιαγωγείου στο Παράλιο Άστρος είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης. Θα κάνουμε τα πάντα για την ολοκλήρωση του έργου και για να γεμίσει με παιδικές φωνές σε εξαιρετικές συνθήκες». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με τη δημοτική αρχή της Βόρειας Κυνουρίας, ενώ τόνισε τη συμβολή των μηχανικών και των υπηρεσιών του Δήμου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο ότι «ως πολιτική ηγεσία αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά, καθώς βρισκόμαστε σε ένα μέρος όπου σε περίπου ένα χρόνο 50 μικροί μαθητές θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπαίδευση». Στη συνέχεια περιέγραψε το έργο αλλά και μία σειρά έργων που θα υλοποιηθούν στην Αρκαδία. Επίσης ανακοίνωσε πως προχωρά η μελέτη κατασκευής κτιρίου για τη μεταστέγαση και τη λειτουργία του Πυροσβεστικού σταθμού Βόρειας Κυνουρίας.

Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος μίλησε για το σύνολο των έργων που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και ευχήθηκε στα παιδιά που θα πάνε σε αυτό το Νηπιαγωγείο να προκόψουν, μαζί με τον τόπο τους.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η μέρα αυτή δεν είναι σημαντική μόνο για το Παράλιο Άστρος και την Πελοπόννησο αλλά για όλη την Ελλάδα καθώς διανύουμε μια περίοδο υπογεννητικότητας και ερήμωσης της Περιφέρειας».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Νέος χώρος περιπάτου και αναψυχής στον Δήμο Γλυφάδας

Δήμος Ωραιοκάστρου: Επανεκκίνηση της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στο Νεόκαστρο

@dmin

Δήμος Δέλτα: Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Συμβούλου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα