Δήμοι

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης τοποθέτησης συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης σε τέσσερις παραλίες

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας υπέβαλε πρόταση με αίτημα χρηματοδότησης με τίτλο: «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις παραλίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» στο Υποέργο 6: «Προσβάσιμες Παραλίες» της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνολικού προϋπολογισμού 198.492,80€.

Η πρόταση αφορά στη βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας σε τέσσερις δημοτικές παραλίες και των συναφών με αυτές εγκαταστάσεις με σκοπό την εξασφάλιση της ασφαλούς και εύκολης πρόσβασης από όλους τους επισκέπτες. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την υλοποίηση διαφόρων παρεμβάσεων οι οποίες θα είναι ημιμόνιμου χαρακτήρα με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζόμενα άτομα γενικά.

Το έργο βασίζεται στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο του Δήμου και έχει ως στόχο:

  • Τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου και
  • Την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την υποβολή της νέας πρότασης για την τοποθέτηση τεσσάρων συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης στις τέσσερις παραλίες του Δήμου, με γαλάζια σημαία, ο Δήμος μας επενδύει σε υποδομές φιλικές σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζόμενα άτομα. Σκοπός μας είναι η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και η αποτροπή των διακρίσεων ώστε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που οι πολίτες του αντιμετωπίζονται ισότιμα και απολαμβάνουν όλοι τα ίδια προνόμια».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Οι 260 υποψήφιοι του συνδυασμού «Δημοκρατική Ενότητα» του Θεόδωρου Παπαδόπουλου

@dmin

Νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα σε Περιφέρειες και Δήμους

admin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Συνάντηση με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου σε Καλλιθέα και Μυγδονία

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα