Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με δύο υπαίθριες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου τιμά την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη.

Την Τετάρτη 31 Μαΐου και την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις δύο Δημοτικές Κοινότητες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού, το Τμήμα Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού διοργανώνει πρωτότυπες βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και του 7ου Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού, με στόχο την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης της νέας γενιάς και την αφύπνιση των παιδιών για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:
  • την Τετάρτη 31 Μαΐου από τις 09.00πμ έως τις 12.00 μμ στην πλατεία Ευόσμου και
  • την Πέμπτη 1 Ιουνίου από τις 09.00πμ έως τις 12.00 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ελευθέριο Κορδελιό

Οι μαθητές θα ενημερωθούν για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου ”Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου” που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, ως στάση ζωής για την προστασία και τη φροντίδα του φυσικού οικοσυστήματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ανακύκλωση επιβραβεύεται στον Δήμο Παύλου Μελά

Ioannis Terzakis

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Διάλεξη με θέμα «Xyllela fastidiosa (Ξυλλέλα) – είναι ανθεκτικές οι ελληνικές ποικιλίες ελιών;»

@dmin

Δήμος Καμένων Βούρλων: Συνεχίζεται το έργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας με παρεμβάσεις στον Μώλο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα