Δήμοι

Δημοσιογράφους και στους δήμους προτείνουν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ

Πρόταση ώστε να καθιερωθούν διά νόμου θέσεις δημοσιογράφων (και) στα Γραφεία Τύπου των δήμων -και εάν δεν έχουν Γραφεία Τύπου να συστήσουν- κατέθεσαν η Ένωση Συντακτών Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) και η Πανελλήνια Ένωση Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μετά τη συνάντηση γνωριμίας που είχαν προ ημερών, με τον νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τα ζητήματα ΜΜΕ, Στέλιο Πέτσα.

Η ΕΣΗΕΑ και η Ομοσπονδία προτείνουν με επιστολές τους στον κ. Πέτσα και στον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο να υιοθετήσουν σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση Γραφείων Τύπου στους δήμους και τη στελέχωσή τους από δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΑ ή των κατά τόπους δημοσιογραφικών Ενώσεων – μελών της ΠΟΕΣΥ, με έναν έως πέντε δημοσιογράφους, ανάλογα με τον πληθυσμό. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο αριθμός των δημοσιογράφων – υπαλλήλων στα Γραφεία Τύπου θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 600, δεδομένου ότι οι δήμοι σε όλη τη χώρα είναι αθροιστικά 325. Εάν σε αυτούς προσθέσουμε και τους 102 μετακλητούς των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο αριθμός των δημοσιογράφων – στελεχών Γραφείων Τύπου του Δημοσίου μπορούν άνετα να πλησιάζει τους 1.000, χοντρικά όσους χρειάζονται δύο ΕΡΤ!

ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ με τις επιστολές τους προτείνουν οργανικές θέσεις για δημοσιογράφους, με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και χωρίς κανένα τυπικό προσόν (σπουδές, γλώσσες, εμπειρία) παρά μόνο τη συμμετοχή τους στις Ενώσεις. Συγκεκριμένα, προτείνουν τροποποίηση του Ν. 3584/2007 ως εξής:

Στους δήμους με πληθυσμό έως 20.000 κατοίκους συνιστάται μια (1) θέση δημοσιογράφου, στους δήμους με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους συνιστώνται δύο (2) θέσεις δημοσιογράφων και στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.000 κατοίκων συνιστώνται πέντε (5), τουλάχιστον, θέσεις δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι, όλοι μέλη αναγνωρισμένων δημοσιογραφικών Ενώσεων, θα εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και θα προσλαμβάνονται, εφόσον υφίστανται κενές θέσεις, με απόφαση του δημάρχου.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκινούν Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

@dmin

Σάλο προκάλεσε δημοσίευμα του ota24 για αιρετό του Λαγκαδά

ΑΣΕΠ: 1.000 προσλήψεις μονίμων σε δήμους

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα