Δωρεάν καυσόξυλα σε 70 ευπαθείς οικογένειες μοίρασε ο δήμος Θέρμης

Η διανομή, που αφορούσε τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έγινε με στόχο να καλυφθούν οι ατομικές ανάγκες θέρμανσης

Πρωτοβουλία για να ζεσταθούν οι πολίτες, που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανέλαβε και υλοποίησε ο δήμος Θέρμης, λίγο πριν από την έλευση του χειμώνα.
Συνεχίζοντας την προσφορά του μέσω της κοινωνικής του δομής, ο δήμος μοίρασε σε πολίτες που έχουν ανάγκη 70 κ.μ καυσόξυλα, στόχο την κάλυψη ατομικών αναγκών θέρμανσής τους.

Η διανομή στους δικαιούχους, η οποία εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, γίνεται στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας προσφοράς του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προς τις οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στη δομή.

Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη Τρίτη, 70 οικογένειες που διαθέτουν ξυλόσομπα πήραν καυσόξυλα, τα οποία προέκυψαν από τον καθαρισμό πεύκων που έγινε από δασική περιοχή του δήμου. Τα ξύλα αυτά παραχωρήθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη συνέχεια μοιράστηκαν στους ωφελούμενους της δομής που θερμαίνουν το σπίτι τους με ξυλόσομπα.

Πρόκειται για οικογένειες που διαθέτουν το συγκεκριμένο μέσο θέρμανσης και η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα προκειμένου να καλύψουν ατομικές ανάγκες θέρμανσης το φετινό χειμώνα.
«Στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η χώρα, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ήταν και παραμένει προτεραιότητά στο δήμο Θέρμης» τόνισε ο δήμαρχος Θέρμης και πρόσθεσε πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο στηρίζουν οικογένειες και πολίτες που έχουν ανάγκη, με ουσιαστικές ενέργειες και δράσεις, που υλοποιούνται με διακριτικότητα, και με σεβασμό στην προσωπικότητα αλλά και στις δυσκολίες τους.

makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *