Δελτία Τύπου

Δράσεις Δ. Κούβελα Μάρτιος 2022


Περήφανοι για το χθες, συνεπείς σήμερα, αισιόδοξοι για το αύριο. Χρόνια Πολλά Ελλάδα !

Η ΔΡΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νομοθετικό Έργο – Κοινοβουλευτικός Έλεγχος 

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Ομιλία μου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας

Προτείνω την καθιέρωση υποχρεωτικού μαθήματος αθλητικής παιδείας στα σχολεία. Δίνουμε τέλος στην απαξίωση του αθλητικού προϊόντος και βάζουμε τάξη στις διαχρονικές παθογένειες. Ο τραγικός χαμός του Άλκη, ας είναι η τελευταία άδικη απώλεια στο βωμό του φανατισμού που πληγώνει την κοινωνία μας.

Ομιλία μου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ Ομιλία μου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την πάταξη της διαφθοράς και λοιπές διατάξεις
Χτυπάμε τη γραφειοκρατία και τις  μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων ενώ σταματήσαμε το φαινόμενο των “κατεβασμένων τηλεφώνων” με τον αριθμό 1555. Ο ΕΦΚΑ εκσυγχρονίζεται. Μια ακόμη μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προς όφελος των πολιτών. Εφαρμόζουμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Εκσυγχρονίζουμε τις δασικές διευθύνσεις. Δίνουμε λύση στη διαχρονική εκκρεμότητα της Εθνικής σύνταξης των Ομογενών μας από τη Βόρειο Ήπειρο και την πρώην Σοβιετική Ένωση.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Στήριξη στους αποφοίτους των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και ελληνικών κολλεγίων Με αναφορά μου στέκομαι για ακόμη μια φορά στο πλευρό των ξεναγών
Με αναφορά μου, στηρίζω τα αιτήματα των αποφοίτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και ελληνικών κολλεγίων. Μετά την ενσωμάτωση της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας στην Εθνική μας νομοθεσία, ζητώ να εφαρμοστεί ο νόμος από τα επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς συλλόγους και να τους εγγράψουν στα οικεία μητρώα.

Διαβάστε την αναφορά

Με αναφορά μου, έφερα στη Βουλή το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, που επλήγησαν λόγω της πανδημίας. Ζητώ την επίσπευση εκ μέρους του ΕΦΚΑ στις διαδικασίες θεώρησης των ΔΑΤΕ (Δελτία Ασφαλιστικής Ταυτότητας και Εισφορών) για το 2020, ώστε να μη μείνουν χωρίς επίδομα ανεργίας.

Διαβάστε την αναφορά

Αναφορά για τις εκτελωνιστικές διαδικασίες μεταχειρισμένων οχημάτων

Με αναφορά μου, στηρίζω τα αιτήματα του Συλλόγου Εκτελωνιστών Τελωνειακών Αντιπροσώπων Θεσσαλονίκης. Ζητώ να ανακληθεί η απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε, σύμφωνα με την οποία στις Δηλώσεις Άφιξης Οχημάτων προστίθεται το νέο πεδίο «Διανυθέντα χιλιόμετρα» για τα μεταχειρισμένα οχήματα και δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα.

Διαβάστε την αναφορά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 

Με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο
Τη σημαντική παρουσία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε πολλά επίπεδα και την ανάγκη απολύτως αγαστής συνεργασίας της με την ελληνική ομογένεια για την ενδυνάμωση της Ορθοδοξίας και την διαρκή προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Η συστηματική δουλειά στα σπουδαία ευρήματα του σταθμού Βενιζέλου και η προσήλωση να υπηρετήσουμε τον στόχο “Και αρχαία και Μετρό” στο επίκεντρο της συζήτησης. Οι ανάγκες των μουσείων, η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού εργοστασίου της ΥΦΑΝΕΤ, η εξεύρεση επιπλέον χώρου για την επέκταση του Κρατικού Ωδείου βρέθηκαν επίσης στην ατζέντα.

Διαβάστε περισσότερα

Με τον Υφυπουργό ΥΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά
Επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Σημαντική και η ικανότητα συνεισφοράς τους στην αντιμετώπιση συνεπειών από φυσικές καταστροφές. Του εξέφρασα επίσης την ικανοποίησή μου για την παραχώρηση του κινηματοθέατρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της ΛΑΦΘ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως χώρο πολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Με την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου
Στη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ενημερώθηκα για τον απολογισμό του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για το 2021 και εκτιμήσαμε την προοπτική της φετινής τουριστικής περιόδου. Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη της οικονομίας στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

EXPLORA: Εξερευνήστε τις νέες δράσεις του ΝΟΗΣΙΣ

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστου χώρου στο Τμήμα Εσόδων

@dmin

Ευκαιρία ριζικού εκσυγχρονισμού του υγειονομικού συστήματος

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα