Δήμοι Εγκύκλιοι Υπουργεία

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ προς Δήμους για την μη πρόσληψη Νηπιαγωγών σε Παιδικούς Σταθμούς

Εγκύκλιο στην οποία αναφέρεται ότι: «… Οι Δήμοι να μην υποβάλλουν εφεξής αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού της ειδικότητας ΠΕ Νηπιαγωγών για την στελέχωση των Δημοτικών Βρεφικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τους, καθώς το επιστημονικό τους πεδίο αντιστοιχεί στο Νηπιαγωγείο που αποτελεί εκπαιδευτική Δομή της Α/Βάθμιας εκπαίδευσης» εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε σχετική ανακοίνωση για το θέμα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών αναφέρει:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από καταγγελίες πολλών συναδέλφων ότι σε αρκετούς Δήμους εξακολουθούν και εκδίδονται προκηρύξεις για πρόσληψη κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών στους Παιδικούς Σταθμούς-ακόμη και σε Δήμους όπου εφαρμόζεται η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση- το Δ.Σ του ΠΑΣΥΒΝ έκανε έντονη παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών και απαίτησε την διασφάλιση του μοναδικού επαγγελματικού και εγασιακού χώρου του κλάδου. Αποτέλεσμα της δυναμικής μας παρέμβασης ήταν η έκδοση της Αρ. πρωτ. 17232/8/3/2019 εγκυκλίου, στην οποία αναφέρεται ότι: «… Οι Δήμοι να μην υποβάλλουν εφεξής αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού της ειδικότητας ΠΕ Νηπιαγωγών για την στελέχωση των Δημοτικών Βρεφικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τους, καθώς το επιστημονικό τους πεδίο αντιστοιχεί στο Νηπιαγωγείο που αποτελεί εκπαιδευτική Δομή της Α/Βάθμιας εκπαίδευσης»

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούνται οι συνάδελφοι σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος Δήμος αυθαιρετεί και δεν συμμορφώνεται με το περιεχόμενο της εγκυκλίου και τις συστάσεις του καθ΄ύλην αρμόδιου Υπουργείου,για την έγκριση των προσλήψεων προσωπικού, να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία στον ΠΑΣΥΒΝ.

Το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΒΝ

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

aftodioikisi.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

10.000 ευρώ στα ταμεία του Δήμου Παύλου Μελά από ανακύκλωση στα σχολεία

admin

Ποια είναι η σημερινή εικόνα των δήμων μας στα οικονομικά, την καθαριότητα και την διαφάνεια

admin

ΥΠ.ΕΣ: Τα 459 έργα του Φιλόδημος Ι που μεταφέρονται στο «Αντώνης Τρίτσης»

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα