Υπουργεία

Εγνατία Οδός: Ξεκινά η λειτουργία των πλευρικών διοδίων – Πόσο θα κοστίζουν

xartis-diodia οτα24

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια η Υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται το ύψος των ειδικών τελών κυκλοφορίας (τέλη διοδίων) που θα εισπράττονται στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. ΔΝΣβ/οικ27840/ΦΝ393/13.05.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών (Β’ 2018).

Επί των πάσης φύσεως οχημάτων, που επιτρέπεται από τον Κ.Ο.Κ. να κινηθούν επί των τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, επιβάλλονται τέλη διοδίων. Τα τέλη διοδίων εισπράττονται για λογαριασμό αυτού, από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Το τέλος διοδίων (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) ανά κατηγορία οχήματος για τους πλευρικούς σταθμούς Παναγιάς, Καλαμιάς, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Γαληψού/Ορφανίου και Μέστης του Άξονα της Εγνατίας Οδού καθορίζεται στον ακόλουθο πίνακα:

 

Χρόνος έναρξης είσπραξης τελών διοδίων στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των τελών διοδίων, ορίζεται η 2 Νοεμβρίου 2020.

Χρήση εσόδων Πλευρικών Σταθμών Διοδίων

Τα εισπραττόμενα από την εταιρία με την επωνυμία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» τέλη διοδίων στους Πλευρικούς Σταθμούς Παναγιάς, Καλαμιάς, Προφήτη, Βαγιοχωρίου, Γαληψού/Ορφανίου και Μέστης, χρησιμοποιούνται από αυτήν αποκλειστικώς για τους σκοπούς που ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 4 της υπ’ αρ. ΔΝΣβ/οικ27840/ΦΝ393/13.05.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών (Β’ 2018).

Πηγή: Volvipress.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Παιδείας: Αλλαγές στα διαγωνίσματα τετραμήνου

Πλειστηριασμοί: Μέχρι την 1η Ιουνίου η προστασία της πρώτης κατοικίας

Υπουργείο Εργασίας: Αύξηση δώρων και επιδομάτων άδειας για τους εργατοτεχνίτες

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα