Δελτία Τύπου

Εκλογές Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ)

logo fodsa ota24
Με τη στήριξη δημάρχων και δημοτικών συμβούλων από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, επανεξελέγη ο Μιχάλης Γεράνης στη θέση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), ενώ στη θέση του αντιπρόεδρου εκλέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Γεράνης, που προέρχεται από τη Ν.Δ, ήταν ο μοναδικός που διεκδίκησε την προεδρία του Φορέα, καθώς δεν υπήρξε καμία άλλη υποψηφιότητα από άλλες παρατάξεις.
Στην εκλογική διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν συνολικά 63 από τους συνολικά 68 εκλέκτορες από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Γεράνης έλαβε 60 ψήφους, ενώ υπήρξαν δυο λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Ο κ. Ζέρβας έλαβε 59 ψήφους και τρία λευκά.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ υπήρξαν 11 υποψηφιότητες, ενώ τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι:
*Δημήτρης Γιάννου, δήμαρχος Έδεσσας, (47 ψήφοι)
*Εμμανουήλ Καρράς δήμαρχος Νέας Προποντίδας, (47 ψήφοι),
*Γιώργος Κυριακίδης, αντιδήμαρχος Κατερίνης, (49 ψήφοι)
*Βασίλης Παπαδόπουλος, από τον δήμο Βέροιας, (42 ψήφοι)
*Στέφανος Χατζηϊωαννίδης, από τον δήμο Ηράκλεια (43 ψήφοι)
Αναπληρωματικά μέλη στο ΦΟΔΣΑ εξελέγησαν οι:
*Θεοδόσης Μπακογλίδης, από τον δήμο Καλαμαριάς (12 ψήφοι)
*Γιώργος Ξενιτίδης, από τον δήμο Λαγκαδά (12 ψήφοι)
*Γιώργος Γλώσσης, από τον δήμο Δέλτα (9 ψήφοι)
*Γιάννης Καμαρινός, από τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου (8 ψήφοι)
*Ρία Καλφακάκου από το δήμο Θεσσαλονίκης (7 ψήφοι)

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Γεράνης ικανοποιημένος από την αποδοχή και τη στήριξη του από τους αιρετούς δεσμεύτηκε ότι από την ίδια θέση, με το ίδιο πείσμα η νέα ηγεσία του Φορέα θα δουλέψει ενωτικά στο ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. «Θα δείξουμε από δω από τη Θεσσαλονίκη ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ορθολογικότερη διαχείριση των απορριμμάτων υπηρετώντας τον εθνικό στόχο και τον περιφερειακό σχεδιασμό. Δουλειά, δουλειά, δουλειά: αυτή είναι η δέσμευση μας για τα επόμενα χρόνια για να πετύχουμε τους στόχους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας δήλωσε από την πλευρά του πως «αυτά που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε, μακάρι να είμαστε σε θέση να τα υλοποιήσουμε και οι πολίτες να απολαύσουν τους καρπούς των χρημάτων που δίνουν. Το κομμάτι αυτό ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες και πρέπει να είναι επ΄ ωφέλεια τους»..
Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε, μεταξύ άλλων, πως οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα και έξω από κομματικές περιχαρακώσεις, «στέλνουμε σήμερα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί στην κατεύθυνση αυτή για την έγκαιρη υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)».

«Ο ΦΟΔΣΑ έκανε άλματα»

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανηλίδης, αναφέρθηκε στα ζητήματα του ΦΟΔΣΑ, λέγοντας πως «η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την Τ.Α και την Κεντρική Μακεδονία. Ο φορέας έκανε άλματα και εμείς δείξαμε το δρόμο σε όλη την Ελλάδα με την συγκρότηση του ενιαίου φορέα».
Υποστήριξε ότι ο ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να έχει ως σημαία του την διαφάνεια, τη διαύγεια και τη νομιμότητα γιατί, όπως είπε, κυκλοφορούν μεγάλα συμφέροντα γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και εύκολα αμαυρώνονται πολλές πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης. «Να είμαστε προσηλωμένοι στα θέματα της διαφάνειας και νομιμότητάς, να αξιοποιήσουμε ότι πιο σύγχρονο σε μονάδες, απορρίπτοντας δογματισμούς και προκαταλήψεις, έχοντα την ευρωπαϊκή εμπειρία στην διαχείρισης των απορριμμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΟΑΣΘ: Απεργίες και στάσεις εργασίας από αύριο Τρίτη

@dmin

4οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδος

@dmin

Πτυχία Α.Ε.Ι. Τ.Τ (Τ.Ε.Ι.): Η καταστροφική αντιστοίχιση – εξομοίωση τους

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα