Ζητήματα που αφορούν τη γεωργιανή κοινότητα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τις σχέσεις συνεργασίας Ελλάδας – Γεωργίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρη Γαλαμάτη, με τον Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, Gela Japarioze.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τις δύο πλευρές να συζητούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία των Γεωργιανών και των ομογενών από τη Γεωργία που ζουν κυρίως στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Σύμφωνα με τον Γενικό Πρόξενο, η κοινότητα έχει πλέον περάσει στην τρίτη γενιά μεταναστών, με αρκετούς από αυτούς να είναι Πόντιοι, ενώ, όπως σημειώθηκε, έχει ενσωματωθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης αναφορά στους ιστορικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, με κοινή στόχευση την ενίσχυση και ανάδειξή τους στις νεότερες γενιές αλλά και στην τοπική κοινωνία.
Ο Δημήτρης Γαλαμάτης υπογράμμισε ότι η ελληνική πολιτεία στηρίζει διαχρονικά την ομαλή κοινωνική ένταξη των μεταναστών, σημειώνοντας πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παρακολουθεί και υποστηρίζει σχετικά ζητήματα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.
Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για συνέχιση της στενής συνεργασίας και της επικοινωνίας το επόμενο διάστημα.
