Οικονομία

Επιχειρηματίες εστίασης για ΦΠΑ δεν θα περάσει στον καταναλωτή

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες εστίασης – «Η μείωση του ΦΠΑ δεν θα περάσει στον καταναλωτή» Αντιδρούν οι επιχειρηματίες εστίασης στα μέτρα της κυβέρνησης .

Οι επιχειρηματίες της εστίασης φέρεται να αντιδρούν στα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, καθώς εκτιμούν ότι δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των καταστημάτων.

Μάλιστα, προειδοποιούν με μη μετακύλιση της μείωσης του ΦΠΑ στην τιμή καταναλωτή, διαφωνώντας τόσο με τον προσωρινό χαρακτήρα του μέτρου όσο και με τον περιορισμό της εφαρμογής του στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά και όχι στο σύνολο της εστίασης.

Σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς, έκανε λόγο για «ντροπιαστική» μείωση μόνο για πέντε μήνες του ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, υποστήριξε ότι δεν θα μετακυλισθεί στις τιμές καταναλωτή η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% στον σερβιριζόμενο καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Πρόσθεσε ότι εάν ο ΦΠΑ μειωνόταν στο σύνολο της εστίασης, τότε οι μειώσεις θα περνούσαν και στις τιμές καταναλωτή.   «Ο πρόσκαιρος χαρακτήρας μείωσης του ΦΠΑ προκαλεί δυσκολίες στον χειρισμό. Θα μειώσουμε τώρα τις τιμές και μετά στους πελάτες μας θα πούμε ξαφνικά την 1η Νοεμβρίου ότι τις αυξάνουμε, έχοντας ήδη υποστεί τόσο μεγάλες απώλειες», αναρωτήθηκε εκπρόσωπος των αλυσίδων εστίασης, μιλώντας στην Καθημερινή.

Τόσο οι εστιάτορες όσο και οι αλυσίδες υπενθυμίζουν τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης.

Αντιδράσεις προκαλεί και η μικρότερη διάρκεια ισχύος στον κλάδο της εστίασης των μέτρων για την αναστολή της σύμβασης εργασίας και τη μείωση των ενοικίων.  Επιπλέον, οι επιχειρήσεις εστίασης θα επωφεληθούν της μείωσης των ενοικίων κατά 40% μόνο για τον μήνα Ιούνιο.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Πηγή: www.lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δώρο Πάσχα: Τι προβλέπεται για όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

@dmin

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης πληρωμής

@dmin

ΕΦΚΑ: Οι ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων Δεκεμβρίου 2020

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα