Περιφέρειες

Γ. Πατούλη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο 10ο Ετήσιο DIGITAL Capital Link CSR Forum «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».

Γ. Πατούλης: «Με στοχευμένες δράσεις η Περιφέρεια θα συμβάλλει στην ενίσχυση του αναπτυξιακού αποτυπώματος της Αττικής, προς όφελος των πολιτών»

Το σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής με στόχο να μεταβληθεί η οικονομική και κοινωνική κρίση που προκάλεσε η πανδημία σε ευκαιρία αναδιοργάνωσης του οικονομικού μοντέλου, αλλά και τόνωσης της βιώσιμης ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών, προσδιόρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σε παρέμβαση του στο 10ο Ετήσιο DIGITAL Capital Link CSR Forum «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».

Το Φόρουμ διοργανώθηκε σε ψηφιακή μορφή υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά. Ο Πρόεδρος του CapitalLinkΝ. Μπορνόζης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συμμετοχή, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο της Περιφέρειας στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής.

Στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχε και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαική Ένωση Ι. Βράιλας, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με την «απάντηση» της Ευρωπαικής Ένωσης στην κρίση, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης και σχολιάζοντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στη χώρα επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως το επιτυχημένο μοντέλο που επέδειξε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του Covid-19, και το οποίο ενέπνευσε τους πολίτες, θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην οικονομική πολιτική μετά την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

«Τώρα είναι η ευκαιρία δοθείσης της κρίσης να αλλάξουμε εκ βάθρων το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας μας με σεβασμό πάντα στον πολίτη, τον καταναλωτή αλλά και τον εργαζόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα εστίασε στην ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με δράσεις που θα συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, τονίζοντας πως η πανδημία COVID-19, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τις σωστές πολιτικές για τη μείωση του αποκλεισμού στους συμπολίτες μας και να δοθούν νέα κίνητρα και ευκαιρίες σε ανθρώπους που διαθέτουν ταλέντο και όρεξη να διαμορφώσουν τη νέα επιχειρηματικότητα στον τόπο μας.

Η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής

Ο κ. Πατούλης προσδιορίζοντας τις στοχευμένες δράσεις που δρομολογεί η Περιφέρεια με στόχο την αναπτυξιακή τόνωση της Αττικής, επισήμανε πως σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο θα δημιουργηθεί κόμβος «Υποστήριξης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών», με σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα παρέχει έγκυρες πληροφορίες (Regional Profile) για όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων και θα υποστηρίζει τους υποψηφίους επενδυτές στη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών.

«Ειδικότερα, στον τομέα του ελέγχου, στόχος μας είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος, ώστε να ελέγχουμε σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την παρουσία υπαλλήλων, εκατοντάδες περιβαλλοντικούς, υγειονομικούς, ενεργειακούς και άλλους δείκτες χιλιάδων επιχειρήσεων, από ένα κεντρικό παρατηρητήριο» ανέφερε.

Παράλληλα σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, οι στόχοι θα κινηθούν στους εξής 4 άξονες:

Μετάβαση στην κυκλική οικονομία: Προτεραιότητα οι πόλεις να ξαναβρούν τη χαμένη τους ζωντάνια, λόγω της μείωσης των εκπομπών άνθρακα και της ρύπανσης, αλλά και να γίνει επανασχεδιασμός των δρόμων με προτεραιότητα σε μη ρυπογόνα μέσα μαζικής μεταφοράς με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση.

Επιπροσθέτως, οι πόλεις μας θα γίνουν περισσότερο ανθεκτικές με τη διατήρηση των υλικών σε χρήση και της αυξημένης συνεργασίας με φορείς ανακύκλωσης τόσο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της αξιοποίησης στο έπακρο της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ανάπτυξη κοινών στρατηγικών για θεματικό τουρισμό (Υγείας, Συνεδριακό, Θρησκευτικό, Ιστορικό, Αγροτοτουρισμό, Γαστρονομικό και Αθλητικό).

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής προτείνουμε τον επανασχεδιασμό των μονοπατιών/δρόμων που μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της τουριστικής εμπειρίας.

Επιπροσθέτως, μπορούν να κατασκευαστούν χωριά υγείας στα όρια της Περιφέρειας Αττικής (Eco Medical Villages), περιλαμβάνoντας κέντρα παραπομπής, ερευνητικές εγκαταστάσεις, αθλητικά κέντρα ιατρικής. Τα χωριά υγείας θα περιλαμβάνουν επίσης ξενοδοχεία, φαρμακεία και θα παρέχουν υπηρεσίες αεροπορικών ασθενοφόρων.

Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο έως το Σούνιο. Το εγχείρημα αυτό μπορεί να δημιουργήσει τις βάσεις για να μετεξελιχθεί η περιοχή σε έναν πόλο έλξης για τους Έλληνες πολίτες τους ξένους τουρίστες και επενδυτές, να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και να συνδέσει την ανάπτυξη με επιχειρηματικές δραστηριότητες, που θα αναζωογονήσουν την περιοχή.

Επένδυση σε μια πιο ποιοτική τουριστική ανάπτυξη στον Αργοσαρωνικόμε (α) την εκπόνηση έργων υποδομών σε συνεργασία του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα, ανακατασκευή/αναβάθμιση καταλυμάτων και (β) τη βελτίωση της προσβασιμότητας τόσο από τις θαλάσσιες μεταφορές όσο και από τις οδικές και αεροπορικές

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

LIVE o Πρωθυπουργός για αυστηροποίηση περιοριστικών μέτρων και οικονομία

Ioannis Terzakis

Τζιτζικώστας: Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Μακεδονία

Ioannis Terzakis

Τροποποιήθηκε η διαδικασία έκδοσης ειδικού σήματος Μονάδων Ιαματικής θεραπείας – Θερμαλισμού (ΦΕΚ)

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα