Δελτία ΤύπουΠεριφέρειες

Νέος ψηφιακός εξοπλισμός από τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

Τις εργασίες ολοκλήρωσης της εγκατάστασης του νέου ψηφιακού εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για τις θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης -ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών- στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Διοικητήριο, παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς Δημήτρη Τσαντάκη για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συστήματος, που αποτελούν ένα ακόμα “βήμα” στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μάλιστα, σήμερα,  20 Ιανουαρίου 2022, πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου  εξοπλισμού, οι χρήστες (υποψήφιοι οδηγοί του Κιλκίς) ανέφεραν πως το προαναφερόμενο σύστημα είναι πολύ πιο φιλικό τεχνολογικά, καινοτόμο και πιο εύκολο  – σε σχέση με το προηγούμενο – στη χρήση του.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί σε λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αδιαφάνειας, εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων προς όφελος των πολιτών και του δημόσιου τομέα»,  δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, υπογραμμίζοντας πως η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών εργάστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά για να αποδοθεί η αίθουσα στο Διοικητήριο, όπως και η αίθουσα στα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών στη Γουμένισσα, στους υποψηφίους οδηγούς.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη πως με τον εκσυγχρονισμό του προαναφερόμενου συστήματος επιλύονται προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από συνεχείς βλάβες λόγω του πεπαλαιωμένου τεχνολογικού εξοπλισμού που μέχρι πρότινος λειτουργούσε. Τόνισε δε, ότι, ο νέος εξοπλισμός είναι πολύ πιο ασφαλής και πιο εύχρηστος για τους υποψηφίους οδηγούς.

Οι δύο αίθουσες των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης  (στο Κιλκίς και τη Γουμένισσα) έχουν αποκτήσει συνολικά δεκαπέντε οθόνες αφής (touch screen) χαμηλής ακτινοβολίας (δέκα στο Κιλκίς και πέντε στη Γουμένισσα) , σύστημα επιτήρησης και πληρούν όλες τις προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η προμήθεια του σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού έγινε με ίδιους πόρους της Π.Ε Κιλκίς κατόπιν μελέτης και εισήγησης της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών και του Τμήματος Διαφάνειας & Υποστήριξης Συστημάτων ΠΕ Κιλκίς.

Επισημαίνεται ότι, η διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων πραγματοποιείται με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα  για την προστασία από τον κορονοϊό. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, εξωτερικά της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας τοποθετήθηκε γραφείο με προστατευτική ασπίδα από Plexiglass για τον έλεγχο (των πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης ή rapid test) όλων των υποψηφίων πριν την είσοδό τους στον χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Η Αττική εκπέμπει SOS για την αντιπλημμυρική προστασία του λαού της!

@dmin

ΟΠΕΚΑ: Εκτός Λειτουργίας οι ηλεκτρονικές εφαρμογές της Αγροτικής Εστίας

@dmin

Το 1555 αποκτά ιστοσελίδα και εξυπηρετεί πλέον και διαδικτυακά

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα