Οικονομία

Green energy: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος πραγματοποίησε η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ

Στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος (Net-metering) 600kWp στο εργοστάσιό της, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Η εκτιμώμενη απόδοση του φωτοβολταϊκού συστήματος ανέρχεται στις 870.000 kWh ανά έτος, ενώ η μείωση των ετησίων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο εργοστάσιο υπολογίζεται στους 300 τόνους ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 270 στρέμματα δέντρων.

Ως εκ τούτου, τα οφέλη από την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης αναμένεται να είναι πολλαπλά, τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, η καθαρή ενέργεια που παράγεται θα χρησιμοποιείται στην παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας, μειώνοντας την εξάρτησή της από την παραδοσιακή ενέργεια. Ακόμη, ως προς το περιβαλλοντικό σκέλος, η εν λόγω εγκατάσταση πρόκειται να συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας και στην ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξής της.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου με ιδία κεφάλαια της Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ και ανάδοχος του έργου για την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή του έργου επιλέχθηκε η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα, εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΦΚΑ: Νωρίτερα οι πληρωμές των συντάξεων Φεβρουαρίου

@dmin

Κατασχέσεις και από νοσοκομεία, Δήμους και Ταμεία

admin

Πάσχα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα το εορταστικό ωράριο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα