ΑποφάσειςΥπουργεία

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Διορίζονται και οι τελευταίοι εργαζόμενοι

Με ανακοίνωση του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, τούς καλεί να επικοινωνήσουν με τα σωματεία τους για οδηγίες και για τα έγγραφα που θα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα.

Στο… σπίτι μόνιμα επιστρέφουν και οι τελευταίοι 164 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε σχετική τροπολογία, η οποία πήρε ήδη σειρά για τη δημοσίευση της στο ΦΕΚ.

Πρόκειται για την τακτοποίηση και των 164 εργαζόμενων που έμειναν εκτός του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, (προκήρυξη 4Κ/ 2022), παρότι απασχολούνται με συμβάσεις όπως οι συνάδελφοι τους για πάνω από 17 και 18 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετώπιζαν νομικό «κόλλημα» διορισμού, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) υπ’ αριθμ. 1548/2022, ακυρώνεται η σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 κατά το μέρος αυτής που προέβλεψε ότι ειδική εμπειρία λαμβάνεται υπόψη ως προς σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων, δηλαδή και ως προς τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο.

Εν τέλει μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών σωματείων, αλλά και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από δήμους και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η ηγεσία του ΥΠΕΣ προχώρησε στην τροπολογία και σύντομα προχωρά και ο διορισμός των 164 εργαζομένων που είχαν μείνει εκτός.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Μαρτίου 2023, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την κατανομή 2.908 θέσεις τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, γνωστοποιήθηκε στους δήμους της χώρας και τα γραφεία προσωπικού και στο εξής γίνεται η ενημέρωση των εργαζομένων για το διορισμό τους.

Εξάλλου, την πρόθεση κατάθεσης της ρύθμισης ανακοίνωσε στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ μέχρι την κατάθεσής της είχε προηγηθεί η μεγάλη κινητοποίηση του Σωματείου των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, οι οποίοι είχαν καταθέσει και σχετική πρόταση.

Με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών

Τη γνωστοποίηση της τροπολογίας που αφορά τους 164 που μένουν εκτός, έκανε με ανάρτηση του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι», σημειώνοντας πως έχει δημοσιευτεί και έχει πάρει ΦΕΚ.

«Ως εκ τούτου», τονίζουν τα μέλη του Συντονιστικού, «παρακαλούνται οι συνάδελφοι που είναι στους εκτός, να επικοινωνήσουν με τα Σωματεία τους για οδηγίες ενώ όσοι δεν έχετε Σωματεία, να απευθυνθείτε σε μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού. Οι οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, είναι συγκεκριμένες και καθώς προχωράμε σε ορκωμοσία θα πρέπει να γίνουν άμεσα».

Γνωστοποιούν ακόμη ότι επρόκειτο να υπάρξει προσθήκη στην συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, θα προβλέπει την μη υποχρέωση από ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες για την είσπραξη από τους δήμους των χρημάτων του 2023, αίτημα που είχε καταθέσει το Πανελλήνιο Συντονιστικό όργανο.

Επίσης, αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση για το 2023, που αφορά στη μισθοδοσία είναι πλέον εξολοκλήρου από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους και δεν παρεμβάλλεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Άρθρο της Φανής Σοβιτσλή για το makthes.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Προστασίας Πολίτη: Οι προτεραιότητες για την Ελληνική Αστυνομία την επόμενη τετραετία

@dmin

Δελτίο Τύπου (27/02/2020) του Υπουργείου Υγείας για κορονοϊό (Αφορά και την ματαίωση εκδηλώσεων Καρναβαλιού)

admin

Υπουργείο Εργασίας: Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στο e-ΕΦΚΑ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα