Δήμοι

Η ανακύκλωση επιβραβεύεται στον Δήμο Παύλου Μελά

Ως ιδέα φαντάζει απλή και έχει ήδη δοκιμαστεί σε αρκετούς δήμους στη χώρα, με πολύ καλά αποτελέσματα: Ανακυκλώνεις και επιβραβεύεσαι!

Η ανταποδοτική ανακύκλωση γίνεται πράξη, για πρώτη φορά στο πολεοδομικό συγκρότημα, από το Δήμο Παύλου Μελά και ξεκινά σήμερα!

Η ανακοίνωση του Δήμου Παύλου Μελά: Πως διασυνδέονται η ανακύκλωση, οι περιβαλλοντικά υπεύθυνοι πολίτες που ανακυκλώνουν και οι τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης παρέχουν δώρα ή προσφορές;

Στον Δήμο Παύλου Μελά έχουμε την απάντηση: Tropa Verde!

Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που τίθεται σε πλήρη λειτουργία από την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και το δίκτυο υποστήριξης της ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT ΙΙΙ, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τους δήμους Santiago de Compostella της Ισπανίας, Guimaraes της Πορτογαλίας, Zuglo Βουδαπέστης της Ουγγαρίας, Aglomeracja Opolska της Πολωνίας, και Νίκαιας της Γαλλίας.

Η δράση που επιβραβεύει την ανακύκλωση και τη χωριστή διαλογή για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται στον Δήμο Παύλου Μελά από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού, Αστικής Ανάπτυξης & Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης & Πρασίνου.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλεί τους πολίτες να εγγραφούν στο πρόγραμμα Tropa Verde, διότι παρέχει τα κατάλληλα κίνητρα όχι μόνο για την ενημέρωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους αλλά και για την έμπρακτη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κυκλικής οικονομίας.

Κάθε φορά που παραδίδετε ανακυκλώσιμα υλικά στα Πράσινα σημεία συλλογής του Δήμου Παύλου Μελά, η ενέργειά σας ανταμείβεται με ειδικό κουπόνι αστεριών/πόντων, το οποίο καταχωρείτε στην πλατφόρμα για να ανταλλάξετε τους πόντους σας με δώρα και προσφορές από τοπικά καταστήματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ψηφιακή Πλατφόρμα Ενημέρωσης Ανέργων

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ανοίγει το ανακαινισμένο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου «Άγγελος Βλαχόπουλος»

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: «Δηλώστε συμμετοχή – μάθετε ΚΑΡΠΑ- Σώστε μία ζωή»

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα