Οικονομία

Η πληρωμή του ενοικίου θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης

Οι σκέψεις για υποχρεωτική καταβολή των μισθωμάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών προέκυψαν μετά την αποκάλυψη μεγάλων περιπτώσεων φοροδιαφυγής

Την πληρωμή του ενοικίου υποχρεωτικά μέσω τραπέζης, είτε ηλεκτρονικά είτε στο γκισέ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να περιορίσει τα φαινόμενα φοροδιαφυγής, σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Το συγκεκριμένο σχέδιο στοχεύει στο περιορισμό της φοροδιαφυγής  και προβλέπει ότι ο ενοικιαστής θα καταθέτει το μίσθωμα που αναγράφεται στο συμβόλαιο σε λογαριασμό του ιδιοκτήτη.
Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα τόσο στον ενοικιαστή όσο και στον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Το μέτρο ευνοεί και τους νομοταγείς ιδιοκτήτες, καθώς από τις καταθέσεις θα προκύπτει πόσα ενοίκια έχουν λάβει και δεν θα φορολογηθούν για ενοίκια που δεν έχουν λάβει.

Οι σκέψεις για υποχρεωτική καταβολή των μισθωμάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών ανέκυψαν  μετά την αποκάλυψη μεγάλων περιπτώσεων φοροδιαφυγής, όπως πρόσφατα στην Μύκονο, όπου ιδιοκτήτης βίλας εισέπραττε 1.660 ευρώ το μήνα τα οποία δεν δήλωνε.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή στις ενοικιάσεις, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι, θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα φοροδιαφυγής  μιας και όταν δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση τα εμπλεκόμενα μέρη μπορούν να βρουν τρόπους να ξεφύγουν από τις ρυθμίσεις. Και αυτό καθώς στην πράξη ιδιοκτήτης και ενοικιαστής μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους στην αναγραφή ενός χαμηλότερου τμήματος στο μισθωτήριο συμβόλαιο και στην καταβολή του υπόλοιπου με μετρητά στα χέρια του ιδιοκτήτη.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

myData: Έτοιμη η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

@dmin

Ανέπαφες Συναλλαγές POS: Παράταση στο όριο συναλλαγών χωρίς PIN

@dmin

ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η καταβολή των πληρωμών επιδομάτων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα