Δελτία Τύπου

Καταγγελία στα ΚΤΕΛ για απομόνωση κατοίκων

Σε καταγγελίες ότι επιχειρήσεις ΚΤΕΛ έχουν διακόψει το σύνολο των δρομολογίων τους χωρίς έγκριση καταδικάζοντας σε απομόνωση τους κατοίκους απομακρυσμένων σημείων της χώρας προχώρησε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

Με επιστολή της στον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή ενημερώνει ότι «έχουμε διαπιστώσει ότι κανένα ΚΤΕΛ δεν έχει έγκριση για μείωση δρομολογίων, ενώ επίσης αρκετά ΚΤΕΛ δεν έχουν απλώς μειώσει τα δρομολόγια, αλλά τα έχουν καταργήσει ολοσχερώς, ιδίως αυτά που πραγματοποιούνται σε άγονες διαδρομές. Αυτό έχει ως συνέπεια οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών πολλών νομών της χώρας μας να παραμένουν εντελώς αποκλεισμένοι από τα αστικά κέντρα και να έχουν αξεπέραστες δυσκολίες στο να προμηθευτούν τα απαραίτητα ή και να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» αναφέρουν.

Κι αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία «οι εναλλακτικές για τη μετακίνησή τους είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αν όχι ανύπαρκτες, αφού όλοι αποφεύγουν το συγχρωτισμό, ενώ επίσης απαγορεύεται σε ένα όχημα να επιβαίνουν περισσότερα από δυο πρόσωπα.

Με άλλα λόγια, ένα μέρος του πληθυσμού δεν έχει σήμερα καμία πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της συγκοινωνίας» καταγγέλλει η ΟΣΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Δωρεάν μάσκες στους 9.000 μαθητές των σχολείων και στο προσωπικό του

Ανοιχτή Επιστολή προς του Δημάρχους και την ΚΕΔΕ

admin

Δήμος Λαγκαδά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος για έξι μήνες

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα