Εργασία

2020 ΑΣΕΠ προκήρυξη “Βοήθεια στο σπίτι” κοινωφελής εργασία

ΒΟΗΘΕΙΑ-ΣΤΟ-ΣΠΙΤΙ ota24

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά 36.500 άτομα τα οποία θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων. Όλα τα νέα για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ “Βοήθεια στο σπίτι”.

Το πρόγραμμα αφορά 36.500 άτομα τα οποία θα προσληφθούν σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Η απασχόληση είναι 8μηνη και κύριος στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το Πρόγραμμα παράλληλα με την απασχόληση που θα προσφέρει, θα παρέχει υποχρεωτική κατάρτιση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων στους ωφελούμενους ως σημαντικό εφόδιο για την περαιτέρω εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας.

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στη δράση δεν έχουν οι ωφελούμενοι που συμμετείχαν στα προηγούμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του 2018 και του 2019 και ειδικότερα στο πρόγραμμα των 30.333 θέσεων του 2018 και στο πρόγραμμα των 8.933 θέσεων σε 56 Δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος / Φορείς Διαχείρισης.

ΑΣΕΠ – Βοήθεια στο σπίτι
Στο ΑΣΕΠ, με δεδομένο ότι με βάση την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ , η οποία θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για τις σχετικές διορθώσεις των δήμων στην πλατφόρμα την Πέμπτη 9 Απριλίου, αναμένουν το τελικό σχέδιο της προκήρυξης από το υπουργείο Εσωτερικών πριν από το Πάσχα, ώστε να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της και στη συνέχεια να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να πάρει ΦΕΚ.

Παράλληλα στην Ανεξάρτητη Αρχή αναμένουν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις για τη συγκεκριμένη προκήρυξη, οι οποίες ούτως ή άλλων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, ενώ έχουν ήδη προβλέψει ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου, μιας και λόγω κορωνοϊου, δεν υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης υποψηφίων στα κεντρικά γραφεία του ΑΣΕΠ στην οδό Πουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι:

-Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα λάβουν την ειδική μοριοδότηση των 17 μορίων Χ 84 μήνες για το σύνολο των θέσεων που θα προκηρυχθούν, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται στην στήλη με ή χωρίς εμπειρία

-Η εντοπιότητα δεν προτάσσεται της ειδικής εμπειρίας όπως ακριβώς περιγράφεται και στο νόμο 4583/2018.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΣ, θα σταλεί άμεσα στους δήμους η ειδική φόρμα που θα συμπληρώσουν οι φορείς για την πιστοποίηση της εμπειρίας των ήδη εργαζόμενων στο πρόγραμμα.

Αναφορικά με τις ειδικότητες που θα ζητηθούν, αυτές είναι:
Κοινωνικοί λειτουργοί (ΠΕ, ΤΕ)

Ψυχολόγοι (ΠΕ)

Νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ)

Βοηθοί Νοσηλευτών (ΔΕ)

Κοινωνιολόγοι (ΠΕ)

Επισκέπτες Υγείας (ΤΕ)

Πτυχιούχοι Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΕ)

Πτυχιούχοι Κοινωνικής Διοίκησης (ΠΕ)

Οδηγοί (ΔΕ)

Οικογενειακοί Βοηθοί (ΥΕ)

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις για συντάξεις , ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ Κοινωφελής εργασία

Ioannis Terzakis

Δήμος Βόλβης: Πρόσληψη 14 ατόμων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου

@dmin

Ευπαθείς Ομάδες! Αγνοείται η λύση για τον ιδιωτικό τομέα!

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα