Οικονομία

Κοινοτική ενίσχυση 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ

lefta epidotiseis AGROTON ota24

Το «πράσινο φως» για την οικονομική στήριξη των αγροτών, άναψε η Κομισιόν.

Ειδικότερα, η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας και του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε και υπερψήφισε το Προσωρινό Μέτρο Στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Με τη συγκεκριμένη απόφαση γίνεται το πρώτο σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων του ΠΑΑ, τα οποία θα χορηγηθούν σε αγρότες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, κάθε αγρότης αναμένεται να λάβει οικονομική ενίσχυση ως και 7.000 ευρώ ενώ κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση, θα χρηματοδοτηθεί με κονδύλι ως και 50.000 ευρώ.

Το σχέδιο του κανονισμού προβλέπει μάλιστα τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου μέτρου σε ποσοστό 2% του ΠΑΑ, γεγονός που δικαιώνει την ελληνική θέση για τη διάθεση επιπλέον πόρων υπέρ των αγροτών τις οποίες είχε εκφράσει ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης στις 13 Μαΐου 2020.

Επιπλέον, το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε παράλληλα την επέκταση του χρόνου καταβολής της συγκεκριμένης ενίσχυσης μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων να ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΑΔΕ: Εκτός λειτουργίας η εφαρμογή Ε9 στις 15.10.2020

Ioannis Terzakis

ΕΦΚΑ: Παράταση ένα μήνα στην προθεσμία καταβολής των δόσεων για ρυθμισμένες οφειλές

@dmin

Καλάθι του νοικοκυριού: Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα