ΔήμοιΥγεία

Λαμβάνουν οι δήμοι χρήματα για τον covid 19?

Βάση δαπανών και όχι οριζόντια θα μοιραστεί η δεύτερη δόση των 60 εκατομμυρίων που είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στο προηγούμενο ΔΣ της ΚΕΔΕ σύμφωνα με νέα ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου.

Όπως σημείωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας «χρήματα ακούμε εδώ και ένα μήνα και χρήματα δεν βλέπουμε και οι δαπάνες εν τω μεταξύ συσσωρεύονται». Ο κ. Κάρναβος υπογράμμισε την υπόθεση των καθαριστριών καθώς όπως είπε είναι η μεγαλύτερη σύμβαση που υπογράφουν οι δήμοι, υπάρχει άμεση ανάγκη λόγω έλλειψης προσωπικού για τη άμεση μετατροπή των συμβάσεων από μερικής σε πλήρους απασχόλησης και αυτά θα τα πληρώσουν οι δήμοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία” Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε ότι τα έξοδα τρέχουν, το προσωπικό δεν φτάνει για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, απαιτούνται νέες προμήθειςες υλικού και τα ταμεία αδειάζουν.

Οι δήμοι είπε αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και δεν υπάρχει φως για την δεύτερη δόση.

Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι ούτε το θέμα των ληξιπρόθεσμων έχει προχωρήσει και ότι είναι θέμα καθαρά πιστώσεων.

Ο κ. Ιωακειμίδης Δήμαρχος Νίκαιας – Α.Ι Ρέντη και επικεφαλής της παράταξης Νέα Αυτοδιοίκηση πρότεινε να διεκδικήσει η ΚΕΔΕ μία ολόκληρη δόση ακόμη κατά το μοντέλο των ΚΑΠ. Επεσήμανε ότι δεν είναι κατανοητή η αίρεση «αν έχουν εξαντληθεί τα χρήματα» καθώς υπάρχουν πολλά έξοδα και πολλά απώλειες που δεν προσμετρώνται από το Οικονομικό Παρατηρητήριο και ανέφερε ως παράδειγμα τα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα. Έτσι σημείωσε δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν οι πραγματικές απώλειες και δαπάνες κάθε δήμου ξεχωριστά και τουλάχιστον προς το παρόν πρέπει να δοθεί μια ακόμη δόση προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που τρέχουν.

Ο κ. Πελετίδης Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» άσκησε κριτική στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΚΕΔΕ λέγοντας ότι καλύπτει τα αρνητικά της κυβέρνησης και δεν διεκδικεί ξεκάθαρα πόρους για τις πραγματικές ανάγκες που προκύπτουν λόγω της υγειονομικής κρίσης. Με μια σειρά παραδειγμάτων δαπανών, έθεσε το ερώτημα αν τελικά η ΚΕΔΕ είναι ευχαριστημένη με την οικονομική κάλυψη που έχει από την κυβέρνηση και αν η κυβέρνηση δικαιούται να κρατάει τα χρήματα που εισπράττει, μεταφέροντας τελικά το κόστος στους δημότες

Ανάλογη κριτική για την έλλειψη των χρημάτων μπροστά στις μεγάλες ανάγκες έθεσε και ο κ. Σακούτης  λέγοντας ότι δεν φτάνουν τα 60 εκατομμύρια δεν μπορεί να κάνει πραγματική αποτίμηση το Παρατηρητήριο καθώς οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες και ότι η ΚΕΔΕ πρέπει να απαιτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τοποθέτηση συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη της Έδεσσας

admin

Ποια είναι η σημερινή εικόνα των δήμων μας στα οικονομικά, την καθαριότητα και την διαφάνεια

admin

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Έτοιμο το 2024 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα