Επικαιρότητα

Rapid tests: Από Δευτέρα σε σχολεία, ΜΜΜ και χώρους εργασίας

Rapid tests από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου σε σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους εργασίας στην Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την Αττική.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, θα υπάρξουν εκτεταμένοι έλεγχοι τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε:χώρους εργασίας , συναθροίσεις στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που κρίνεται απαραίτητο, «για την απρόσκοπτη συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, όπως σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως νοσοκομεία. Ο κ Χαρδαλιάς σημείωσε ότι από τα στοιχεία των τελευταίων ημερών προκύπτει ότι θετικά κρούσματα διασπείρονται ανάμεσα σε ανθρώπους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αντίθεση με τα μοριακά, τα rapid tests, ανιχνεύουν το αντιγόνο του ίδιου του ιού, μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εγκυρότητα του τεστ μπορεί να αγγίζει και το 90%. Φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρουν ότι rapid test έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι του PCR: Το άμεσο αποτέλεσμα και τη χαμηλότερη τιμή.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέτρα: Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ως τις 4 Οκτωβρίου ορίζεται:  ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους  αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους ,αναστέλλονται οι προβολές στους κλειστούς κινηματογράφους ,20 άτομα σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες .

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για άτομα των 65 και άνω για: περιορισμό των μετακινήσεων λαμβάνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας αποφυγή επαφών πέραν του στενού οικογενειακού κύκλου και αποφυγή μετακινήσεων με τα ΜΜΜ.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους ορίζεται:  υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία «κύματα» 7,8, και 9 το πρωί ευελιξία κατά την προσέλευση εργαζομένων σε 4 «κύματα» εντός 3ώρου από την έναρξη και λήξη της εργασίας σαρωτικοί έλεγχοι, υποχρεωτική χρήση μάσκας ,rapid tests απο ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε υπηρεσίες με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα δηλαδή σε νοσοκομεία, σχολεία και ΜΜΜ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Φορολογικές Δηλώσεις: Εξετάζεται ενδεχόμενη παράταση

Covid-19: Νέα κρούσματα σε σχολεία Θεσσαλονίκης

Ανοιχτά Σήμερα τα σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικής

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα