Δήμοι

Μηνυτήρια αναφορά από τον δήμο Καλαμαριάς για τους καταληψίες στο Κόδρα

«Πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να απομακρυνθούν οι καταληψίες που λυμαίνονται τον χώρο» δηλώνει ο Θ. Μπακογλίδης

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσει ο δήμος Καλαμαριάς, με σκοπό να κινηθούν με ταχύτητα οι διαδικασίες για την απομάκρυνση όσων παρανόμως έχουν καταλάβει κτίρια που βρίσκονται εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα. Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, η μηνυτήρια αναφορά θα κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογλίδης ανέφερε στο FM100: «Η μηνυτήρια αναφορά θα κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, και στην αστυνομία της Καλαμαριάς και στον δήμο και στους ιδιοκτήτες και στον οικοδομικό συνεταιρισμό των αξιωματικών. Όλοι μαζί θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον δήμο και την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να απομακρυνθούν οι καταληψίες που λυμαίνονται τον χώρο. Παράλληλα πρέπει να μεταφέρουμε σε ασφαλή χώρο και τα τετράποδα από το παράνομο κυνοκομείο που υπάρχει στην περιοχή, ώστε το πρώην στρατόπεδο Κόδρα να είναι προσβάσιμο και ασφαλές για τους πολίτες».

Αυτή την περίοδο εξελίσσονται εργασίες καθαρισμού στους χώρους των περίπου διακοσίων στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, που έχουν αποδοθεί από την πολιτεία προς χρήση στον δήμο Καλαμαριάς, όπως σημείωσε ο κ. Μπακογλίδης. «Πιστεύω μέσα σε μία εβδομάδα να ολοκληρωθεί αυτή η φάση που αφορά τον καθαρισμό της αυτοφυούς βλάστησης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που αποφάσισαν το δημοτικό μας συμβούλιο αλλά και η διαπαραταξιακή επιτροπή που διαχειρίζεται το πρότζεκτ του πρώην στρατοπέδου» επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, τονίζοντας ότι αμέσως μετά θα εξελιχθούν παρεμβάσεις για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων και των μπάζων που απορρίπτονται στον χώρο.

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε η παραχώρηση ενός μέρους του στρατοπέδου Κόδρα στον δήμο Καλαμαριάς κινούμαστε σε δύο άξονες: Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την αναγκαιότητα να διασφαλίσουμε ότι ο χώρος θα γίνει προσβάσιμος στους πολίτες και ο δεύτερος αφορά τον σχεδιασμό μας να προχωρήσουμε σε διαβούλευση με τους πολίτες, ώστε να καταγράψουμε και τις δικές τους προτάσεις για το πώς θέλουν να αξιοποιηθεί αυτός ο πανέμορφος χώρος» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς στο FM100, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν η σύνταξη ειδικού χωρικού σχεδίου και η προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

makthes.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θερμαϊκού: Κατεδαφίζεται το θρυλικό «ΑΚΤΙΟΝ»

@dmin

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ioannis Terzakis

Δήμος Ωραιοκάστρου: Στόχος διαρρηκτών το Δημαρχείο και το Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα