Οικονομία

Νέο Πλαίσιο Εξόφλησης Οφειλών Σε Δημόσιο, Τράπεζες, ΔΕΚΟ Και Δήμους

Την ευχέρεια σε οφειλέτες δημοσίων φορέων (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Δήμοι) και των Τραπεζών να ρευστοποιούν περιουσιακά τους στοιχεία ώστε να αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ή να προβαίνουν σε ρύθμιση μέσω ενός ενιαίου μηχανισμού, ο οποίος θα συσταθεί από τις αρχές Μαΐου, θα παρέχει το ΥΠΟΙΚ.

Ο νέος μηχανισμός ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα συμπεριλαμβάνει όλες τις οφειλές ανεξαρτήτως αν αυτές οφείλονται πχ σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ κλπ. έτσι ώστε να προκύπτει ένας ενιαίος τρόπος εξόφλησης όλων των οφειλών και όχι να υπάρχουν διάσπαρτες ρυθμίσεις που να ισχύουν ανά δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Η αρχή θα γίνει τον Μάιο καθώς στα τέλη Απριλίου εκπνέει η προθεσμία ένταξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των οφειλετών για κόκκινα στεγαστικά δάνεια και την προστασία της α΄κατοικίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας στην Ναυτεμπορική ανέφερε χαρακτηριστικά πως με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύσει από 1η Μαΐου παρέχεται μία δεύτερη ευκαιρία εξόφλησης των οφειλών τους σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που δεν μπορούν σήμερα να ανταποκριθούν Παράλληλα, συμπλήρωσε, με το νέο πλαίσιο εξόφλησης οφειλών θα παρέχεται δίχτυ προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά με άλλη μορφή.

Θάνος Πασχάλης

athina984.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid Stories: Ανοίγουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο

@dmin

Υπουργείο Εργασίας: Καταβάλλεται την Παρασκευή η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές Μαρτίου

@dmin

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ετησίως στα ταμεία των δήμων από τα επιπλέον δημοτικά τέλη

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα