Υπουργεία

ΓΓΕΕ: Συνάντηση Δ. Γαλαμάτη με την πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

Συνάντηση με την Ντομινίκ Πρανταλιέ, νέα πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) είχε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Η νέα πρόεδρος της IFJ που εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, προσκεκλημένη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος των ΜΜΕ σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, την προστασία και ανάδειξη του δημοσιογραφικού έργου, αλλά και την προάσπιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στον σύγχρονο κόσμο.

Η συνάντηση με την κ. Πρανταλιέ, η οποία εξελέγη πρόεδρος στο Μουσκάτ του Ομάν, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 31ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της ΔΟΔ (IFJ), πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, καλωσόρισε στη χώρα μας την πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) και μέλος της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (SNJ), Ντομινίκ Πρανταλιέ, και τη συνεχάρη για την εκλογή της.

Ο κ. Γαλαμάτης, ανέπτυξε τις δράσεις που έχει αναλάβει η ΓΓΕΕ, όπως, μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης, που υπογράφηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης και τη συμμετοχή πέντε συναρμόδιων υπουργείων, αλλά και την Ομάδα Εργασίας Συντονισμού (Task Force), όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι συναρμόδιων υπουργείων, της ΕΡΤ, του ΑΠΕ, κά, η οποία εργάζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

Η κ. Πρανταλιέ, με πλούσια εργασιακή εμπειρία στη γαλλική δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπηρετώντας την από θέσεις ευθύνης, συνεχάρη τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τις πρωτοβουλίες αυτές και τόνισε ότι αναμένει με ενδιαφέρον να ενημερωθεί, για τα έμπρακτα αποτελέσματά τους.

«Θέλω να συγχαρώ την κ. Πρανταλιέ για την εκλογή της σε μία κομβική θέση όπως είναι αυτή της προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) που εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και στις αυξανόμενες απαιτήσεις», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης μετά το τέλος της συνάντησης.

Και επεσήμανε: «Η συζήτηση που είχαμε στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α ήταν εξόχως εποικοδομητική. Συζητήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τύπος παγκοσμίως με τη ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον. Η κ. Πρανταλιέ δήλωσε την ικανοποίησή της για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και προάσπισης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών. Ο ρόλος που διαδραματίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) είναι ιδιαίτερα σημαντικός και η ΓΓΕΕ θα συνδράμει το έργο της με όλες τις δυνάμεις της. Η πολυφωνία, η ελευθερία της έκφρασης, η διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης αποτελούν προτεραιότητά μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Παιδείας: Αλλαγές σε βαθμολογία και απουσίες του Γυμνασίου – Λυκείου

@dmin

Εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σχολικού έτους 2019-2020

admin

Υπουργείο εργασίας: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα