ΔήμαρχοιΟΤΑ

Ο Δήμος Καρύστου πρωτοστατεί στους μαθητές με δωρεάν tablets

dimos karistou dorean tablet stous mathites ota24

E class – Η τάξη: Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας, επηρεάζοντας καταρχάς την παιδεία. Πρώτα απ’ όλα, για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας και σταδιακά περνάμε σε μία νέα μορφή εκπαίδευσης: την τηλεκπαίδευση.

Για να λειτουργήσει η εκπαίδευση εξ αποστάσεως σωστά, όμως, χρειάζεται κάθε σπίτι να διαθέτει ηλ. υπολογιστή ή laptop/tablet, internet και εκτυπωτή.

Το αίτημα των γονιών για δωρεάν εξοπλισμό

Πριν μερικές μέρες, 9 δήμαρχοι της Αττικής ζήτησαν από την Υπουργό Παιδείας να βοηθήσει μαθητές και φοιτητές να να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην τηλεκεπαίδευση. Αντίστοιχο αίτημα εξέφρασε μα ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος .

Ο Δήμος Καρύστου πρωτοστατεί

Ο πρώτος Δήμος που ανταποκρίθηκε στο παραπάνω αίτημα είναι η Κάρυστος που θα παρέχει δωρεάν tablets, εκτυπωτές αλλά και πρόσβαση στο διαδίκτυο στους μαθητές που αδυνατούν να τα καλύψουν. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα εξής:

«Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ο Δήμος Καρύστου θα παρέχει δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.»

Πηγή: ikarystos.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σ. Δανιηλίδης: Πάνω από 65.000 παιδιά κινδυνεύουν εκτός ΚΔΑΠ

Όλα τα ονόματα της νέας διοίκησης δήμου Βόλβης

admin

Δήμος Παύλου Μελά: Ανακοίνωση προς τους ωφελούμενους γονείς του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα