Δήμοι

O Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου κάνει «ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ»

Ξεκίνησε η δωρεάν τοποθέτηση των συσκευών παρακολούθησης και τηλεειδοποίησης σε άτομα που ζουν μόνα ή είναι χρόνια πάσχοντες, από το πρόγραμμα «ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ».

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου απευθύνει πρόσκληση προς τους Δημότες, που έχουν ανάγκη τη συσκευή, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα μέσω της σελίδας στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον παρακάτω σύνδεσμο  https://pkm.clickzois.gr/

Σκοπός του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι να παρέχει ασφάλεια στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, αφού όσοι κάνουν χρήση της συσκευής γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή, εφόσον το έχουν ανάγκη, κάποιος θα ειδοποιηθεί και θα βρεθεί δίπλα τους για να τους παράσχει βοήθεια κι έτσι μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι (3) χρόνια και οι ωφελούμενοι δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση, καθώς οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Η δράση αφορά άτομα άνω των 60 ετών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (χρόνια πάσχοντες από κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτη, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά, κ.ά.),

Αφορά επίσης άτομα που ζουν μόνα ή δεν μπορούν να υποστηριχθούν επαρκώς από το άτομο που διαμένει μαζί τους και έχουν χαμηλό εισόδημα, με στόχο την κοινωνική πρόνοια και υποστήριξή τους, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους, να υποβοηθηθεί η μοναχική διαβίωσή τους και να επιτευχθεί η ασφαλής γήρανσή τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την 24ωρη λειτουργία εντός κέντρου στελεχωμένου με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Το κέντρο αυτό παρέχει συνεχή παρακολούθηση και τηλεφωνική υποστήριξη των ωφελούμενων , με άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου, για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους, καθώς επίσης και τη συνεχή κατ΄ οίκον παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω των ειδικών συσκευών χειρός, ώστε αφενός να ανιχνεύονται άμεσα τυχόν πτώσεις του ηλικιωμένου ή ανεπιθύμητη απομάκρυνση από την εστία του (σε περιπτώσεις απώλειας μνήμης), αλλά και να έχει τη δυνατότητα να ειδοποιήσει ο ίδιος με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού (κουμπί πανικού) το κέντρο 24ωρης παρακολούθησης για να αποστολή βοήθειας.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Γλυφάδας: Νηπιαγωγείο πρότυπη δομή μοναδικής αρχιτεκτονικής

Χάνει το δήμο εκλεγμένος δήμαρχος λίγες ώρα μετά την ορκωμοσία του

admin

Κατάρτιση προϋπολογισμού Δήμων και Περιφερειών για το 2020

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα