Δήμοι

Δήμος Πατρέων: Η απάντηση για τις καταγγελίες κακοποίησης της Τζωρτζίνας

«Η διερεύνηση περιστατικών πιθανής κακοποίησης ανηλίκων ανήκει στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Ανηλίκων», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων, σχετικά με αναφορές για την εμπλοκή των δημοτικών υπηρεσιών στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας .

«Σχετικά με αναφορές μέσων ενημέρωσης για την εμπλοκή των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων στην υπόθεση κακοποίησης ανήλικου παιδιού, το 2014, γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι αναφορές και η διερεύνηση περιστατικών πιθανής κακοποίησης, παραμέλησης, εμπορίας ή εκμετάλλευσης ανηλίκων, ανήκουν στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Η διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας γίνεται μετά από εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων από συγκεκριμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου, που αποτελούν την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.).

Τα συμπεράσματα που εξάγονται ή το περιεχόμενο των συζητήσεων και των ερευνών, δεν γίνονται γνωστά στη διοίκηση του Δήμου και στη Δημοτική Αρχή.

Το πόρισμα που εξάγεται από την έρευνα, αποστέλλεται με άκρως εμπιστευτικό τρόπο στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την εξέλιξη κάθε υπόθεσης», αναφέρει ο Δήμος.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ανθοέκθεση στο στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος»

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Προσωρινή εκτροπή λεωφορειακών γραμμών λόγω εμποροπανηγύρεων

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Επανεκκίνηση Προγράμματος Κυνοφιλίας στα σχολεία

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα