Οδηγός του Πολίτη

Οικογενειακό Δίκαιο: Αφαίρεση επιμέλειας από την μητέρα που έβριζε τον πατέρα στα παιδιά

Με μια σημαντική απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών θέτει νέα νομολογικά δεδομένα, καθώς αφαίρεσε την επιμέλεια ανηλίκων από τη μητέρα τους και την έδωσε στον πατέρα τους.

Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή κρίνοντας ότι αυτό θα ήταν καλύτερο για την ψυχική υγεία και ισορροπία των δύο παιδιών, καθώς, όπως τα ίδια κατέθεσαν, η μητέρα τους μιλούσε καθημερινά και συνεχώς με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον πατέρα τους.

Τα παιδιά αναφέρθηκαν αφενός στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούσε η μητέρα τους για τον πατέρα τους, γεγονός που τους προκαλεί στενοχώρια και διαταράσσει την ψυχική τους κατάσταση, ενώ αντίστοιχα δεν έχουν ακούσει ποτέ τον πατέρα τους να κάνει κάτι ανάλογο. Αφετέρου, κατέθεσαν ότι όταν βρίσκονται μαζί με τον πατέρα τους νιώθουν ηρεμία και περνούν πιο ευχάριστα, και εξέφρασαν την επιθυμία να μείνουν μαζί του λόγω των ήρεμων στιγμών που απολαμβάνουν, αλλά και για το γεγονός ότι εκείνος ασχολείται μαζί τους, βοηθώντας τα στα ενδιαφέροντά τους και στο διάβασμά τους.

Έτσι, το δικαστήριο έκρινε -λαμβάνοντας υπόψη του την προτίμηση που τα ίδια εξέφρασαν- ότι η επιμέλεια των δύο ανηλίκων πρέπει να ανατεθεί οριστικά στον πατέρα τους, καθώς τον έκρινε ικανό για τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους και την ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ: 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για αγρότες

@dmin

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Σταματούν οι επικυρώσεις στα ηλεκτρονικά αντίγραφα

@dmin

lockdown Διπλάσια πρόστιμα στους παραβάτες

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα