Οδηγός του Πολίτη

Kataggelies.mindev.gov.gr: Η νέα πλατφόρμα για τις καταγγελίες των καταναλωτών

Νέο ψηφιακό εργαλείο για την υποβολή καταγγελιών τους σχετικά με πλασματικές εκπτώσεις, υπηρεσίες και τιμές με συνολικά πέντε θεματικές ενότητες έχουν οι καταναλωτές από σήμερα.

Η δημιουργία της πλατφόρμας υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε να υποβάλλουν τις καταγγελίες τους οι  καταναλωτές, προκειμένου να ασκείται αποτελεσματικότερος έλεγχος στην αγορά για την αισχροκέρδεια, τις πλασματικές εκπτώσεις και για άλλες παραβάσεις των επιχειρήσεων σε βάρος των καταναλωτών.

Οι επώνυμες καταγγελίες θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα.

Οι καταγγελίες από τους καταναλωτές θα μπορούν να γίνονται στην πλατφόρμα kataggelies.mindev.gov.gr και αφορούν παραβάσεις εντός Ελλάδας, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πλατφόρμα εμφανίζονται πέντε διαφορετικές θεματικές επί των οποίων μπορούν να υποβάλλουν, επώνυμα ή ανώνυμα, καταγγελία οι καταναλωτές:
  • Καταναλωτικά αγαθά,
  • Υπηρεσίες
  • Τραπεζικές υπηρεσίες,
  • Ασφαλιστικές υπηρεσίες
  • Λοιπές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες,
  • Εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών,
  • Ρύθμιση χρεών
  • Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
Αν για μία θεματική δεν είναι αρμόδια η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μέσω της πλατφόρμας δίνονται οι πληροφορίες για την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου.

Η πλατφόρμα έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, με αφορμή και την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου ώστε οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν, μέσω της πλατφόρμας πλασματικές εκπτώσεις, ειδικά, μάλιστα, καθώς πλέον ισχύει ο «κανόνας των 30 ημερών».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

MyOAEDlive: Διαδικτυακά πλέον τα ραντεβού για τους ανέργους

@dmin

Στρατός: Κατάθεση ΔΑ στρατευσίμων κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003)

@dmin

finddoctors.gov.gr: Νέο ψηφιακό σύστημα εύρεσης ραντεβού σε δημόσια δομή ή ιδιώτη γιατρό

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα