ΕπικαιρότηταΟικονομία

ΟΠΕΚΑ: Αλλαγές στα κριτήρια για επίδομα παιδιού, ενοικίου και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ)

Υποχρεωτική γίνεται από φέτος η φοίτηση των παιδιών στο σχολείο όσων γονέων λαμβάνουν επιδόματα, όπως το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης, αλλά και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ).

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα δοθεί τις προσεχείς ημέρες σε δημόσια διαβούλευση θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα προβλέπει ότι από φέτος, δηλαδή για το σχολικό έτος 2020-2021 θα είναι υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών δικαιούχων επιδομάτων σε σχολείο.

Ως απαραίτητη προϋπόθεση θα τίθεται και η «συνέπεια» του παιδιού-μαθητή στην υποχρεωτική εκπαίδευση και η εξέλιξή του κάθε χρόνο, ώστε να μην μένει στην ίδια τάξη.

Την αλλαγή αυτή για την χορήγηση των επιδομάτων είχε προαναγγείλει η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν εξαρτώμενο τέκνο για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής του σε σχολείο αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το εξαρτώμενο τέκνο δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Έτσι όσοι καταθέτουν αίτηση για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πρέπει, εφόσον έχουν παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση να δηλώνουν και το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά τους.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Στις αρχές Ιανουαρίου ο εμβολιασμός

Ioannis Terzakis

Τέλος από σήμερα στην απαγόρευση κυκλοφορίας – Tι άλλο αλλάζει

admin

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα δοθεί – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα