ΕπικαιρότηταΟικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις έως τον Απρίλιο του 2021

staikouras doro pasxa

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open ο Υπουργός οικονομικών τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει φορολογική ελάφρυνση των φορολογουμένων με νέα παράταση στις φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η 3η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής και ότι οι αναστολές στις καταβολές παρατείνονται μέχρι την 1η Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού είναι δύσκολο να χαραχτούν οικονομικές πολιτικές που θα έχουν χαρακτήρα μονιμότητας και δεν γνωρίζουμε ποια μέτρα θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Για την οικονομική πολιτική κατά τους εναπομείναντες μήνες του 2020 ανέφερε ότι στόχος είναι να τονιστεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής που θα περιλαμβάνει και τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Θα είναι συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων:

  • Δεν θα καταβληθούν στο τέλος του έτους αλλά μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021. Δηλαδή αναστέλλονται έως και την 1η Απριλίου 2021.
  • Θα καταβληθούν σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%

Σε συνεργασία με το Υπουργείο εργασίας καταβάλλεται η προσπάθεια τα αναδρομικά των συντάξεων θα δοθούν το συντομότερο δυνατόν στους συνταξιούχους.

Όσον αφορά το Τραπεζικό σύστημα και δάνεια, έχουν ήδη εκταμιευθεί δάνεια σε 11,500 επιχειρήσεις μέσω ΤΕΠΙΧ και άλλα 4,000 δάνεια μέσω του εγγυοδοτικού μηχανισμού.

Υπάρχουν και άλλα μέτρα που πιθανότατα θα επεκταθούν όπως τα επιδόματα ανεργίας, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και οι αναστολές εργασίας.

Αναφορικά για το θέμα της μείωσης ενοικίων λόγο της πανδημίας ο Υπουργός δήλωσε ότι εξετάζονται πολλοί τρόποι για να λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχουν σκέψεις για Επέκταση, σε κλάδους που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα και για Εθελοντική συμφωνία μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή που θα ωφελήσει και τους δύο.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων

@dmin

Covid Stories: Welcome….Lockdown

@dmin

Υπουργείο Οικονομικών: Δεύτερη ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα