Δελτία Τύπου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Karaoglou-ota24

Παρέμβαση στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε οι δικηγόροι να ενταχθούν στους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής έκανε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό ποιες είναι οι ενέργειες που εξετάζει προκειμένου η Πολιτεία να στηρίξει οικονομικά τους δικηγόρους που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται λόγω των κλειστών δικαστηρίων και, επίσης, εάν μελετά εναλλακτικούς τρόπους για την επαναλειτουργία της δικαιοσύνης χωρίς να παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού στα ακροατήρια.

Προηγήθηκε επικοινωνία του κ. Καράογλου με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Ευστάθιο Κουτσοχήνα, ο οποίος τον ενημέρωσε πως ένας σημαντικός αριθμός δικηγόρων αδυνατεί να υπαχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, καθώς βασική προϋπόθεση είναι να έχουν μειωθεί οι απολαβές τους το μήνα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ωστόσο, τα δικαστήρια λειτουργούσαν κανονικά, ενώ επιπρόσθετα το εισόδημα των δικηγόρων για την παραπάνω χρονική περίοδο ήδη προσμετρήθηκε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.

Μετά την κατάθεση της ερώτησης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Καράογλου έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

«Οι δικηγόροι, όπως και άλλοι κλάδοι εργαζομένων στην πατρίδα μας, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας.

Η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων προκαλεί οικονομικά προβλήματα και επηρεάζει αρνητικά το βιοτικό τους επίπεδο. Είμαι σίγουρος πως η Κυβέρνηση ήδη μεριμνά ώστε να σταθεί στο πλευρό τους και να τους στηρίξει με οικονομική ενίσχυση, όπως κάνει άλλωστε για όλους τους

πληγέντες. Δεσμευτήκαμε πως κανένας δεν θα μείνει μόνος στην πανδημία και αυτό αφορά φυσικά και στους δικηγόρους».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΥΦΑ: 4ωρη στάση εργασίας 16.00μμ-20.00μμ στους Αρχαιολογικούς χώρους κατά τις ημέρες του καύσωνα

@dmin

Δημήτρης Κούβελας: «Η Θεσσαλονίκη αποκτά το Παιδιατρικό Νοσοκομείο που της αξίζει»

admin

ΑΛΛΑΓΗ στην ΠΚΜ: Έκκληση προς τη διοίκηση της Περιφέρειας να προστατέψει το Κυβερνείο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα