ΔήμοιΟΤΑ

Αντίδραση του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας στις δηλώσεις κ. Βορίδη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδας “Των Ελλήνων οι Κοινότητες” στις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης προανήγγειλε μεταξύ των άλλων και την κατάργηση της 4ης κάλπης. «Τα κοινοτικά και τα διαμερισματικά συμβούλια θα εκλέγονται σε ένα ψηφοδέλτιο» είπε χαρακτηριστικά.

Το Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδος το οποίο συγκροτήθηκε με προσωρινό συντονιστικό πριν από λίγες βδομάδες και το οποίο μέχρι στιγμή εκπροσωπεί πάνω από 600 κοινότητες ανά τη χώρα που συνεχώς αυξάνονται σε ανάρτησή του στην σελίδα του ΤΩΝ ΕΛΛΗΛΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντώντας στον Υπουργό Εσωτερικών αναφέρει :

“Γιατί η ανεξάρτητη κάλπη των Κοινοτήτων δεν πρέπει να καταργηθεί κ. Υπουργέ !
• Γιατί έδωσε την δυνατότητα στις Κοινότητες να εκπροσωπηθούν από ανθρώπους ενεργούς που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.

• Γιατί κινητοποίησε αξιόλογο δυναμικό σε κάθε μικρό χωρό, σε κάθε πόλη.
• Γιατί η ένταξη σε κάποιο ψηφοδέλτιο δημιουργεί αντιπαλότητες και τριγμούς και δεν συντελεί στην ουσία της εκπροσώπησης που είναι “εκπροσωπώ τα συμφέροντα του τόπου”.

Το να εκλέγονται τα Συμβούλια των Κοινοτήτων με ξεχωριστή κάλπη η οποία και δεν δημιουργεί τρίτου βαθμού αυτοδιοίκηση, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την αποκέντρωση, ένα βήμα για να μείνουν ζωντανά τα κύτταρα της κοινωνίας στην Ελλάδα.”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=107145208037902&id=104600038292419

Να σημειώσουμε τέλος ότι το Συντονιστικό των Κοινοτήτων έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών πριν το υπουργικό Συμβούλιο ώστε να του εκθέσει τις θέσεις των Κοινοτήτων Ελλάδος. “Δεν μπορεί να γίνει διάλογος και διαβούλευση για εμάς, χωρίς εμάς” αναφέρουν χαρακτηριστικά .

Η σελίδα την οποία δημιούργησαν οι Κοινότητες Ελλάδος θα την βρείτε στο facebook με το όνομα ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οι Δήμοι μπορούν να απαλλάξουν από δημοτικά τέλη επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

admin

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στην Εύβοια

admin

Δήμος Λαγκαδά: Στα «μαχαίρια» διοίκηση και αντιπολίτευση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια νερού

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα