Δήμοι

Δήμος Πύργου: Εργαζόμενη κατήγγειλε αντιδήμαρχο για παρενόχληση

Σε καταγγελία κατά του προϊστάμενου της και αντιδημάρχου του Πύργου προχώρησε εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο τότε αντιδήμαρχος την παρενοχλούσε όχι μόνο δια ζώσης, αλλά και μέσω των social media. Η γυναίκα του ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται, ζητώντας του παράλληλα να σταματήσει να την παρενοχλεί.

Παρότι η γυναίκα προσπαθεί να τον αποθαρρύνει, ώστε να σταματήσει η  παρενόχληση όπως η ίδια αναφέρει στις καταθέσεις της, εκείνος της στέλνει δύο βίντεο, σεξουαλικού περιεχομένου, και συνέχισε να την βομβαρδίζει καθημερινά με χυδαία μηνύματα αντίστοιχου περιεχομένου. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα ζήτησε να φύγει από τη συγκεκριμένη Διεύθυνση του Δήμου και να απασχοληθεί ως συνοδός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης.

Ο δημοτικός παράγοντας σταμάτησε μεν την όχληση από το διαδίκτυο, αλλά συνέχιζε να της εκφράζεται με απρεπή λόγια όπως έπραξε και στις 13 Αυγούστου 2020 με αφορμή την απομάκρυνση δύο μεγάλων εστιών ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από κάποια περιοχή του δήμου.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου και με αφορμή υπηρεσιακό θέμα ο δημοτικός παράγοντας την παρέπεμψε σε απολογία -ακολούθησε η μήνυση, καθώς η καταγγέλλουσα έκρινε παράνομη τη συγκεκριμένη κλήση σε απολογία και την απέδωσε στο γεγονός ότι δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές οχλήσεις του».

Καταγγελία

Η καταγγέλλουσα κοινοποίησε τη μήνυση προς εννέα κατευθύνσεις, αλλά μόνον ο δήμαρχος Πύργου έκανε άμεσες ενέργειες, ενώ οι άλλοι  φορείς δεν κινητοποιήθηκαν, τουλάχιστον όχι ως τώρα.

Ούτε καν ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που έχει ακριβώς την αρμοδιότητα να εποπτεύει θέμα ομαλής λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η καταγγελία έφτασε επίσης στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, στην Εθνική Επιτροπή για το Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Τον έπαυσε ο Δήμαρχος
Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω και κατόπιν παραδοχής της Υπαλλήλου, ο μόνος που ασχολήθηκε επί της ουσίας με το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα ήταν ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Ανδρικόπουλος  «Όταν μου κοινοποιήθηκε αρμοδίως η δικογραφία στην λογική ότι ως Δήμαρχος είμαι προϊστάμενος της εργαζομένης   και τα όσα καταγγέλλει έχουν γίνει στον χώρο εργασίας της, θεώρησα ότι βάσει της σοβαρότητας αλλά και της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, έπρεπε να προστατευτεί τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και ο τότε συνεργάτης μου και να μην προκληθεί αναταραχή στον Δήμο.

Βέβαια, διατηρούμε το τεκμήριο της αθωότητας έως ότου και αν αποδειχθεί η ενοχή του, ωστόσο στην πολιτική όταν υπάρχουν τόσο σοβαρές καταγγελίες και μέχρι να υπάρξει επίσημη απόφαση καλό είναι να κάνουμε στην άκρη!

Είναι δεδομένο ότι καταδικάζω απερίφραστα τέτοια περιστατικά και τέτοιες συμπεριφορές είναι κατάπτυστες γι’ αυτό και θα περίμενα και από άλλες αρμόδιες αρχές όπως η Αποκεντρωμένη να δείξει τα ανάλογα αντανακλαστικά όμως όπως αποδεικνύεται  το σύστημα στέκεται υποκριτικά απέναντι σε αυτά τα ζητήματα».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απευθείας ανάθεση για την αποκομιδή των απορριμάτων από τον δήμο Κέρκυρας

admin

Επαναφορά ρεύματος σε άπορες οικογένειες

admin

Παγονέρι Δράμας “Αράπηδες” ανήμερα των Θεοφανείων

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα